Lectură de 2 minute

22 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Producătorul de lactate Artesana se pregătește pentru deschiderea primei băcănii

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După o investiție de peste șase milioane de euro în cea de-a doua fabrică, producătorul de lactate Artesana se pregătește pentru inaugurarea concept store-ului al ceea ce va fi prima băcănie Artesana.  

Sursa foto: Artesana/ Facebook

Daniel Donici, managing partener Artesana, a postat pe LinkedIn mai multe detalii despre proiectul care ar urma să prindă viață la începutul acestui an. Donici precizează că a apelat la ajutorul Inteligenței Artificiale pentru a crea concept store-ul pentru băcănia Artesana.

Sursa Foto: Daniel Donici/ LinkedIn

”Am pornit într-o călătorie pentru a crea un spațiu care îmbină căldura unei cafenele cu bogăția unui magazin alimentar de specialitate și comoditatea unui bistro. Prima vizualizare a surprins esența unei cafenele luminoase și primitoare, cu o secțiune artizanală de brânză și pâine. După ce i-am dat feedback, AI-ul a extins viziunea. A adăugat un aparat de cafea pentru prepararea perfectă, rafturi căptușite cu produse gourmet și o ambianță care vorbește cunoscătorilor de mâncare rafinată”, a explicat acesta.

Sursa Foto: Daniel Donici/ LinkedIn

Artesana a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de cinci milioane de euro, iar pentru 2023 estimează o cifră de afaceri de opt milioane de euro.

Citeste si:
Cum s-a adaptat Meggle la piața din România: de la untul cu ierburi, făcut celebru de reclama cu Marilyn Monroe, la opțiuni vegetale 
Cum s-a adaptat Meggle la piața din România: de la untul cu ierburi, făcut celebru de reclama cu Marilyn Monroe, la opțiuni vegetale 

În luna iunie, Artesana a lansat noi sortimente de iaurturi, pe care le puteți găsi în rețeaua de magazine Cora, Remarkt, în unele magazine Mega Image sau la comandă online pe Freshful și Sezamo.

În plus, încă din luna iulie, Artesana are și un nou director general, în persoana lui Sergiu Mulțescu. Sergiu Mulțescu s-a alăturat echipei artizanilor laptelui în anul 2014, dată de la care a condus echipa de vânzări Artesana și a acceptat, încă de pe atunci, provocările care veneau la pachet cu ambițiile tinerilor antreprenori din Tecuci, județul Galați.

Artesana este un producător de lactate artizanale și de lactate integrale și neomogenizate, cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750.000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, ROCA Investments, a intrat în acționariatul Artesana prin achiziția unui pachet de 20% de acțiuni. Produsele Artesana se găsesc în peste 1.000 de magazine din toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern, dar și în rețele locale sau băcănii specializate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de lactate Artesana se pregătește pentru deschiderea primei băcănii