Lectură de 2 minute

04 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Artesana: Cu un conflict armat la granițele noastre, avem ingredientele unei furtuni perfecte

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul român de lactate Artesana spune că scumpirile la energie și materii prime din ultima perioadă, completate de invazia Rusiei în Ucraina, vor contribui la creșterea prețurilor. Fondatorii companiei spun că, în această perioadă, este nevoie de politici bune, planuri de susținere și o campanie prin care producătorii români să fie ajutați. 

 

,,Cu un conflict armat la granițele noastre, avem ingredientele unei furtuni perfecte. Dacă vrem să o traversăm cu bine, e nevoie de politici inteligente, planuri de susținere cu finanțare solidă, dar și o campanie de ajutorare a producătorilor români. Salutăm decizia guvernului de plafonare a prețului la energie și gaz, însă pe termen lung, trebuie completată de alte măsuri, cum ar fi, de exemplu, investițiile în mijloace alternative de producere a energiei. Intenționăm să aplicăm pentru fonduri nerambursabile sau chiar și rambursabile parțial sau total, pentru a ne asigura o parte din energie din surse regenerabile'', spun fondatorii Artesana.

Producătorul de lactate Artesana urmează să deschidă anul acesta noua fabrică din Tecuci și vizează creșteri de preț pentru toate categoriile de produse. Odată cu deschiderea fabricii, producătorul român face angajări, având peste 30 de poziții disponibile și are în plan să se extindă prin magazine proprii, au spus Alina și Daniel Donici într-un interviu pentru Retail.ro.

Cu o cifră de afaceri netă de 20,8 milioane de lei, adică aproximativ 4,2 milioane de euro în 2021, producătorul român de lactate se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013.

Artesana este un producător de lactate artizanale și de lactate integrale și neomogenizate, cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750.000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, ROCA Investments, a intrat în acționariatul Artesana prin achiziția unui pachet de 20% de acțiuni.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Artesana: Cu un conflict armat la granițele noastre, avem ingredientele unei furtuni perfecte