Lectură de un minut

25 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Artesana, producătorul român de lactate minim procesate, are un nou director general executiv

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Artesana, producătorul român de lactate artizanale din lapte 100% românesc, și-a numit noul director general executiv. Sergiu Mulțescu, care ocupa până în prezent funcția de director comercial în cadrul aceleiași companii, va conduce direcția strategică de dezvoltare și de vânzări a Artesana International..

Sursa foto: Artesana

Sergiu Mulțescu s-a alăturat echipei artizanilor laptelui în anul 2014, dată de la care a condus echipa de vânzări Artesana și a acceptat, încă de pe atunci, provocările care veneau la pachet cu ambițiile tinerilor antreprenori din Tecuci, județul Galați.

Brandul Artesana a luat naștere în 2012 și este o poveste adevărată din România. O poveste scrisă de doi români, Alina și Daniel Donici, și familia lor, în timp, cu trudă, uneori cu sacrificii, temeri și clipe grele.

În 2022, la 10 ani de la lansarea Artesana, business-ul a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 5 milioane euro, cu 75 de angajați.

Brandul Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Astăzi, produsele Artesana se găsesc în peste 1000 de magazine în toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern dar și în rețele locale sau băcănii specializate. După o investiție de peste 6 milioane de euro, în cea de-a doua fabrică, producția lactatelor Artesana din Tecuci, județul Galați, ar putea crește de până la zece ori față de fabrica veche. Artesana a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, iar pentru 2023 estimează venituri de 8 milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Artesana, producătorul român de lactate minim procesate, are un nou director general executiv