Lectură de un minut

10 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul român Artesana estimează afaceri de opt milioane de euro, în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După o investiție de peste șase milioane de euro în cea de-a doua fabrică, producția lactatelor Artesana ar putea crește de până la zece ori. Artesana a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de cinci milioane de euro, iar pentru 2023 estimează o cifră de afaceri de opt milioane de euro.
 

Sursa foto: Artesana/ Facebook

În luna iunie, Artesana a lansat noi sortimente de iaurturi, pe care le puteți găsi în rețeaua de magazine Cora, Remarkt, în unele magazine Mega Image sau la comandă online pe Freshful și Sezamo.

În plus, încă din luna iulie, Artesana are și un nou director general, în persoana lui Sergiu Mulțescu. Sergiu Mulțescu s-a alăturat echipei artizanilor laptelui în anul 2014, dată de la care a condus echipa de vânzări Artesana și a acceptat, încă de pe atunci, provocările care veneau la pachet cu ambițiile tinerilor antreprenori din Tecuci, județul Galați.

Artesana este un producător de lactate artizanale și de lactate integrale și neomogenizate, cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750.000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, ROCA Investments, a intrat în acționariatul Artesana prin achiziția unui pachet de 20% de acțiuni. Produsele Artesana se găsesc în peste 1.000 de magazine din toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern, dar și în rețele locale sau băcănii specializate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român Artesana estimează afaceri de opt milioane de euro, în 2023