Lectură de 3 minute

27 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Glovo lansează serviciul Q-Commerce: livrare la cerere a cumpărăturilor în maxim jumătate de oră

Angela Alexandru

Start-up-ul Glovo lansează divizia de business Q-Commerce, care marchează o nouă etapă în livrarea la cerere și care oferă posibilitatea de a livra „orice” în numai treizeci de minute sau mai puțin.

În parteneriat cu unele dintre cele mai mari branduri din retail la nivel global, precum Unilever, Nestle, L’Oréal și supermarketuri, printre care Walmart și Kaufland, Q-Commerce - abrevierea pentru Quick Commerce (comerț rapid) - conectează utilizatorii nu doar cu restaurante și supermarketuri, ci cu orice tip de produs, din categorii precum muzică, jucării, cărți, flori și magazine de cosmetice.

Pe plan local, Glovo continuă planul de expansiune, adăugând în permanență parteneri relevanți în aplicație, precum Kaufland, Cora, IKEA, evoMag, Yves Rocher, etc.

Glovo este un serviciu de livrare care a avut încă de la înființarea sa mai multe categorii disponibile, compania fiind cu mult înaintea industriei din care face parte. Pe plan local, compania a înregistrat o creștere de 680% de la un an la altul și va încheia anul 2020 cu aproape 1 milion de comenzi de cumpărături livrate. La nivel global, Glovo a livrat deja peste 12 milioane de comenzi în mai multe categorii, iar în 2019 a înregistrat o rată de creștere de peste 300% în raport cu anul precedent.

CITEȘTE aici despre Livrări la domiciliu: aplicații și magazine de unde poți comanda mâncare și alte produse

Citeste si:
foodpanda lansează pandamart, magazine proprii pentru cumparături rapide, cu livrare în 30 de minute

Daniel Alonso, Director Global Q-Commerce Glovo, declară: „Odată cu închiderea magazinelor și a carantinei la nivel global, consumatorii doresc și se așteaptă ca articolele să fie livrate la ușa lor. Această nouă realitate a generat și noi cerințe din partea oamenilor, care nu mai vor să aștepte 24 sau 48 de ore pentru o livrare, ci doar câteva minute. Glovo se angajează să livreze în 30 de minute sau mai puțin, în cazul produselor disponibile în zona de Q-Commerce. Pe măsură ce continuăm să extindem oferta, suntem încântați să lansăm Q-Commerce în alte părți ale Spaniei, dar și în restul Europei și în Africa, pe parcursul următoarelor 12 luni.”

Victor Răcariu, General Manager Glovo CEE, completează: „Este un demers foarte curajos și extrem de util, având în vedere contextul pandemic și schimbările din stilul de viață al oamenilor. Pe plan local, am început să implementăm acest nou proces și suntem încrezători că îl vom lansa curând și pe piața din România. Cât despre pașii următori pe care ni i-am asumat în acest proces de extindere și îmbunătățire a serviciului, vom dedica mai multe resurse zonei de retail și vom crește numărul partenerilor relevanți din aplicație.”

Glovo este o platformă de livrare rapidă care îți permite să cumperi, să trimiți și să primești orice produs, din și în perimetrul orașului în care te afli. Compania este prezentă în 548 orașe din lume și are peste 2,5 milioane de utilizatori lunari activi, 50.000 de curieri activi și peste 25.000 de parteneri asociați din întreaga lume.

Citeste si:
TBI Bank, parteneriat cu NETOPIA Payments pentru finanțarea comercianților mici și mijlocii
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glovo lansează serviciul Q-Commerce: livrare la cerere a cumpărăturilor în maxim jumătate de oră