Lectură de un minut

13 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Proprietarul Zara a primit aprobarea de a vinde magazinele din Rusia 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inditex, proprietarul Zara, primește undă verde pentru vânzarea afacerii sale din Rusia către Daher Group din Emiratele Arabe Unite. Daher Group va redeschide magazinele luna aceasta și luna viitoare sub un brand nou.  

Sursa foto: Unsplash

Vânzarea operațiunilor Zara-Inditex din Rusia către Daher Group, companie care are sediul în Emiratele Arabe Unite, a fost aprobată de guvernul rus, scrie RetailGazette.uk.

Mai mult, decizia a fost confirmată miercuri de ministrul adjunct al industriei și comerțului din Rusia, Viktor Kvtukhov.

Vânzarea include întreaga activitate din Rusia a gigantului din domeniul comerțului, inclusiv cele 245 de magazine Zara și platformele comerciale ale companiei.

În urma acestei tranzacții, Daher Group va redeschide magazinele sub un nou brand și cu noi nume - Maag, Dub, Ecru și Vilet - la sfârșitul acestei luni și în luna mai.

„Colecțiile cu noile etichete au fost deja cusute și aduse în Rusia. Toate magazinele sunt pregătite pentru deschidere, care ar trebui să aibă loc în perioada aprilie-mai 2023", a declarat Kvtukhov.

Inditex a convenit vânzarea afacerii în octombrie, după ce a închis operațiunile din Rusia în urma invaziei în Ucraina.

De asemenea, directorul general al grupului, Óscar García, a declarat în luna martie că firma rămâne dispusă să se întoarcă în Rusia dacă „situația se schimbă”, însă este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple pe termen scurt.

Citeste si:
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei

Inditex este prezentă pe piața românească cu șapte dintre cele nouă mărci din portofoliul său, și anume Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho și Massimo Dutti.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proprietarul Zara a primit aprobarea de a vinde magazinele din Rusia