Lectură de 2 minute

15 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Profi vrea să preia lanțul de magazine Pronto Mobile, cel mai mare francizat Carrefour

Anca Olteanu

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care retailerul Profi Rom Food intenționează să preia zece spații comerciale de la Pronto Mobile, operate ca francize Carrefour Express.

”Autoritatea de concurență va evalua operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă emis de Consiliul Concurenței.

Franciza ”express” a francezilor de la Carrefour este prezentă în România prin 77 de magazine de proximitate. La finalul lunii martie s-a deschis o nouă astfel de unitate la Iași

Pronto Mobile SRL își desfășoară activitatea în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare.

În decembrie 2019, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Profi a preluat 18 spații comerciale aflate sub controlul unic al retailerului prahovean Pram Maya.

Citeste si:
Leroy Merlin România țintește afaceri în creștere, de 3 miliarde de lei. Francezii deschid 3 magazine până în 2024 și le renovează pe cele vechi

Profi a încheiat anul 2020 cu o rețea de 1.404 magazine, dintre care 267 au fost locații deschise pe parcursul anului, și afaceri de 8,8 miliarde de lei, în creștere cu 21% față de anul anterior. Retailerul vrea să deschidă 1.300 de magazine noi până în 2024, dintre care aproximativ 270 de locații anul acesta. 

Pentru 2021, Profi estimează că va deschide între 30 și 40 de magazine noi sub conceptul Monaco, noul concept store Profi. Unitățile vor fi atât sub formatul Supermarket, City sau Go, un format nou. 

Grupul francez Carrefour a înregistrat anul trecut cea mai bună cifră de afaceri din ultimii 20 de ani, conform datelor emise de companie. În România, vânzările au ajuns la 2,3 miliarde euro și au crescut cu 2,1% în 2020. Carrefour România are 360 de magazine în țară, o rețea prezentă în 39 de localități.

Citeste si:
Daniel Gross, CEO Penny România: Oamenii veneau mai rar în magazine și cumpărau mai mult. Vedem acum întoarcerea. Ne întoarcem încet la normal
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi vrea să preia lanțul de magazine Pronto Mobile, cel mai mare francizat Carrefour