Lectură de 4 minute

28 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Lidl angajează și face public salariul în Franța, pentru lucrătorii din magazine și pentru funcțiile de conducere

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lidl, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piață, face publice salariile pentru posturile pe care le are disponibile în Franța. În plus, discounter-ul are joburi disponibile în echipa de logistică, lucrători comerciali și responsabili de magazin, în echipa de HR, achiziții, în administrativ și financiar, dar și în echipa de IT, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei. 

Astfel, un casier-șef în Franța primește un contract permanent de 31,5 ore pe săptămână cu un salariu de 1.630 euro brut pe lună, 1.695 euro după un an și poate ajunge la un salariu de 1.752 de euro brut pe lună după doi ani de vechime în cadrul companiei, în timp ce un responsabil de magazin are pentru un contract de muncă de 42 de ore pe săptămână un salariu de aproximativ 38.260 de euro pe an în timpul pregătirii, peste 43.000 de euro brut pe an la preluarea funcției, peste 45.200 de euro brut după un an, iar la doi ani de vechime primește 47.225 de euro.

Un lucrător comercial în Franța primește un contract permanent de 30 de ore pe săptămână, un salariu de 1.400 de euro brut la angajare, 1.480 de euro brut lunar după un an și 1.530 de euro brut lunar după doi ani de la angajare, în timp ce un director de magazin primește aproximativ 45.840 de euro brut pe an la angajare, adică 3.820 de euro pe lună, peste 50.000 de euro brut pe an după un an în cadrul companiei și 52.300 de euro după doi ani de vechime. În plus, retailerul oferă al 13-lea salariu angajaților. Un director de magazin Lidl din Franța are nevoie de o pregătire teoretică și practică de 28 de săptămâni.

Un lucrător din logistică primește un contract de muncă permanent de 36 de oră pe săptămână cu un salariu de 1.720 de euro brut în prima lună de anagajare și 1.820 de euro brut pe lună după șase luni, pentru lucrătorii din provincii. Însă, pentru magazinele centrale, Lidl Franța oferă un salariu de până la 1.800 de euro brut pe lună la angajare și 19.50 de euro brut lunar după șase luni. În plus, lucrătorii din logistică pot beneficia și de un al 13-lea salariu.

Lidl, angajatorul care va plăti cel mai bine din retailul din Marea Britanie

Lidl va deveni retailerul care își va plăti cel mai bine angajații, în Marea Britanie, după ce discounterul a decis să investească 20 de milioane de euro în creșterile salariale. Majorarea veniturilor vine după ce angajații Lidl din Belgia au intrat în grevă anul trecut pentru a cere condiții de muncă mai bune, scrie Retail Detail.

În Marea Britanie, Lidl a alocat 18 milioane de lire sterline, adică peste 20 de milioane de euro, pentru a investi în salarii. Această creștere face ca retailerul să ofere cele mai mari salarii de pe piața supermarketurilor din țară, astfel încât pentru unii angajați acest lucru înseamnă o creștere a salariului de peste 6%.

Începând cu martie 2022, salariile de început vor crește de la 9,50 la 10,10 lire pe oră. Cei care lucrează în Londra vor avea un salariu începând de la 11,30 lire pe oră, nu 10,85 lire. În funcție de vechime, salariile pe oră pot crește și mai mult, ajungând la 12,25 de lire în Londra și la 11,40 lire în alte orașe. Salariile cresc astfel chiar peste nivelul de trai la nivel național.

Lidl are 21.000 de angajați în Regatul Unit. Măsura ar trebui să contribuie și la atragerea de noi angajați, în contextul în care Regatul Unit suferă un deficit de forță de muncă, ca urmare a pandemiei de COVID-19 și, în special, a Brexitului.

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 

În 2020, discounterul Lidl a detronat Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari în România, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise în 2020 a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape un miliard de lei.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În Franța, Lidl are peste 45.000 de angajați și peste 1.600 de magazine.

Sursa foto: Site Lidl France

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl angajează și face public salariul în Franța, pentru lucrătorii din magazine și pentru funcțiile de conducere