Lectură de 2 minute

20 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Irlandezii de la Primark intră în România și deschid primul magazin în București, în centrul comercial Park Lake

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul internațional Primark se lansează pe piața din România prin deschiderea primului magazin în București, care va fi localizat în centrul comercial ParkLake și se va deschide la sfârșitul acestui an. Grupul irlandez marcheză, astfel, intrarea pe cea de-a 15-a piață și plănuiește deja deschiderea celui de-al doilea magazin.

Noul magazin va marca intrarea Primark pe cea de-a patra piață central și est europeană, după inaugurarea magazinelor sale din Slovenia, Polonia și Republica Cehă din ultimii ani.

Primark, un retailer irlandez, a fost înființat în Dublin, Irlanda acum mai bine de 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine pe 14 de piețe. Oferta include și o selecție amplă de parteneriate cu licențe precum NBA și Disney.

„Suntem încântați de progresul planurilor noastre de extindere și de intrarea în premieră pe piața din România unde am rezervat un spațiu deosebit într-un centru comercial popular din estul Bucureștiului. Reacția clienților din regiunea ECE la marca Primark a fost extrem de favorabilă și ne dorim foarte mult să continuăm această extindere. Sperăm ca românii să ne poată trece pragul înainte de sfârșitul acestui an”, a declarat Paul Marchant, CEO Primark.

Primark a început deja planl pentru inaugurarea unui al doilea magazin în această țară. În plus, retailerul s-a angajat să deschidă alte patru magazine în Polonia, dintre care două noi magazine în Lodz și Wroclaw. Compania intenționează să intre și în Slovacia la începutul anului viitor cu un magazin în Bratislava – țara ar deveni astfel piața cu numărul 16 pentru Primark, după România.

Anul trecut, compania a deschis 15 noi magazine în Europa și a anunțat că vrea să accelereze ritmul extinderii pe piața din SUA și să ajungă la aproximativ 60 de magazine în următorii cinci ani. Primark își propune să se extindă și în Franța, Italia și Peninsula Iberică astfel încât să atingă un număr total de 530 de magazine în această perioadă de cinci ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Irlandezii de la Primark intră în România și deschid primul magazin în București, în centrul comercial Park Lake