Lectură de un minut

10 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Inditex, proprietarul Zara, își închide cele 84 de magazine din Israel

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Inditex a anunțat închiderea celor 84 de magazine pe care le deține în Israel, gestionate de un partener de franciză. Închiderea va fi temporară, iar retururile vor fi prelungite cu 30 de zile după redeschidere, potrivit diferitelor lanțuri ale grupului pe site-ul lor israelian. De asemenea, comerțul electronic continuă să funcționeze.

Sursa foto: Unsplash

Decizia grupului Inditex survine după escaladarea conflictului armat din Israel în urma ofensivei lansate la sfârșitul săptămânii trecute de Mișcarea de Rezistență Islamică (Hamas) în Fâșia Gaza.

Proprietarul Zara operează cu mai multe dintre lanțurile sale pe piața israeliană. Mai exact, compania deține 26 de magazine Zara, 25 de magazine Pull&Bear, două magazine Massimo Dutti, 15 magazine Stradivarius, 15 magazine Bershka și două magazine Zara Home, notează modaes.com.

Cât de importantă e piața din Israel pentru Inditex?

Printre companiile spaniole care operează pe piața israeliană se numără Mango, Tous, Mascaró și Brownie, care a intrat în țară anul acesta cu un magazin la Tel Aviv.

Per ansamblu, Israelul este relativ mic în calitate de piață de destinație pentru moda spaniolă și se află pe locul 19 în topul celor mai mari piețe din străinătate ale sectorului, după Hong Kong și înaintea Japoniei.

În 2022, exporturile de modă către această țară (inclusiv îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cosmetice și bijuterii, printre altele), s-au ridicat la 306,5 milioane de euro, față de 265,4 milioane de euro în anul precedent.

Inditex a fost implicat într-o controversă în Israel la sfârșitul anului trecut, când Joey Schwebel, președintele Trimera Brands, președintele francizatului galez în această țară, a organizat o masă rotundă cu politicianul ultranaționalist Itmar Ben-Gvir, ceea ce a dus la un apel la boicot din partea purtătorilor de cuvânt ai stângii israeliene.

Citeste si:
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex, proprietarul Zara, își închide cele 84 de magazine din Israel