Lectură de 2 minute

09 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Ce se întâmplă cu piețele și businessurile din Israel odată cu izbucnirea războiului 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Cotațiile acțiunilor și obligațiunilor israeliene s-au prăbușit, iar mai multe businessuri au fost închise pe 8 octombrie, la o zi după ce gruparea Hamas a lansat un atac asupra Israelului în care a ucis sute de oameni și a răpit un număr necunoscut de persoane.

 

Sursa foto: Unsplash

Nvidia, cel mai mare producător mondial de cipuri, utilizate atât pentru inteligența artificială, cât și pentru grafica pe calculator, a anunțat că și-a anulat summitul privind inteligența artificială de săptămâna viitoare de la Tel Aviv, la care urma să ia cuvântul directorul său executiv, Jensen Huang, potrivit es.marketscreener.com.

Școlile au rămas închise și multe companii le-au dat liber angajaților lor, iar majoritatea magazinelor, cu excepția supermarketurilor și a farmaciilor, au rămas închise.

Asociația Producătorilor din Israel a declarat că fabricile au continuat să lucreze în pofida stării de urgență, pentru a se asigura că nu există teama de o penurie de alimente și alte produse de bază.

"Toate companiile vor continua să funcționeze cât mai mult posibil în ciuda condițiilor dificile de urgență, a atacurilor cu rachete și a penuriei de muncitori, provocată de această situație", a declarat președintele asociației, Ron Tomer, adăugând că, locuitorii Israelului nu vor duce lipsă de nimic.

Intel Corp, cel mai mare angajator și exportator din Israel, a refuzat să spună dacă producția de cipuri a fost afectată.

"Monitorizăm îndeaproape situația din Israel și luăm măsuri pentru a ne proteja și sprijini lucrătorii", a declarat un purtător de cuvânt.

De asemenea, compania Tower Semiconductor a declarat că își va desfășura activitatea ca de obicei.

Citeste si:
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi
DEICHMANN vinde pentru prima dată în România peste patru milioane de perechi de pantofi

Hamas, grupul militant palestinian care controlează Fâșia Gaza, a efectuat una dintre cele mai ample invazii ale teritoriului israelian din ultimii 50 de ani. Israelul a răspuns cu atacuri masive asupra orașelor din Fâșia Gaza, distrugând zeci de clădiri, în timp ce Hamas a continuat să lanseze rachete asupra Israelului. Până în prezent, peste 1100 de persoane au fost ucise în Israel și în Gaza, potrivit autorităților, iar bilanțul victimelor se așteaptă să crească, scrie nytimes.com.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ce se întâmplă cu piețele și businessurile din Israel odată cu izbucnirea războiului