Lectură de 2 minute

11 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Inditex, forțată să urmeze exemplul altor giganți din industrie. Retailerul va trebui să publice lista de furnizori 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Investitorii grupului spaniol, care este pe punctul de a-și publica rezultatele pe 2023, au cerut Inditex să urmeze exemplul altor giganți din industrie și să își publice lista completă a furnizorilor.

Sursa foto: unsplash

Inditex ar putea spori transparența în lanțul său de aprovizionare. Investitorii celui mai mare grup de retail de modă din lume au presat astăzi Inditex să facă publică lista furnizorilor cu care lucrează compania, potrivit modaes.com.

Accesând mai multe informații despre lanțul de aprovizionare, investitorii spun că vor putea "evalua mai bine riscurile", în special în ceea ce privește munca forțată și sustenabilitatea, aspecte asupra cărora sectorul este supus unei monitorizări constante.

Inditex, care miercuri prezintă rezultatele pentru exercițiul financiar 2023, care ar urma să atingă un profit record de 5 miliarde de euro, publică anual numărul de furnizori de la care se aprovizionează în 12 țări importante, dar nu oferă informații despre fabrici individuale.

Inditex și-a redus lista de furnizori din China

"Deși Inditex ne asigură că dispune de aceste date, până în prezent nu este dispusă să dezvăluie aceste informații, spre deosebire de unii colegi din industrie care publică liste extinse de furnizori", a declarat Dutch MN Group, administratorul de active care moderează dialogul dintre Inditex și platforma Plwf (Platform Living Wage Financials).

Ca răspuns la declarațiile MN, grupul a dat asigurări că Inditex se angajează să mențină standardele în lanțul său de aprovizionare datorită trasabilității întregului proces, dar nu a comentat dacă intenționează sau nu să publice aceste informații.

Cifrele făcute publice de Inditex începând din 2019 arată că societatea și-a redus lista de furnizori din China, în beneficiul Bangladeshului și Marocului, unde are acum un număr mai mare. Cu toate acestea, datele nu oferă detalii despre volumul și cantitatea de produse pe care le cumpără de la fiecare furnizor.

Toți investitorii care au comentat dorința lor de a cunoaște lista completă a furnizorilor au fost de acord cu importanța transparenței pentru a lua cele mai bune decizii, deși au asigurat, de asemenea, că niciunul dintre ei nu ia în considerare posibilitatea de a renunța la companie.

Citeste si:
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex, forțată să urmeze exemplul altor giganți din industrie. Retailerul va trebui să publice lista de furnizori