Lectură de 4 minute

01 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Idei de cadouri pentru luna martie: recomandări pentru Mărțișor și Ziua Femeii

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Luna martie este pentru retaileri o perioadă ofertantă și aglomerată, ocazie cu care gândesc diverse campanii cu tematică pentru venirea primăverii și Ziua Femeii. Fie că este vorba despre a mulțumi cuiva drag sau despre a fideliza o tradiție populară cu vechime, cadourile de 1 martie înseamnă bucurie, iar brandurile se adaptează cu oferte la cerințele din piață.

Dacă luna februarie stă sub “umbrela” sărbătorilor iubirii, Valentine’s Day și Dragobete, luna martie este dedicată primăverii, dar mai ales femeilor. Aceste sărbători sunt o bună oportunitate pentru retaileri pentru a-și crește vânzările, mai ales dacă sunt comercializate produse care se pot oferi cadou alături de un mărțișor. Dacă te întrebi ce cadouri se fac de 8 martie sau de 1 martie, opțiunile diferă, în funcție de buget și de persoana care le va primi.

Mărțișorul, pe lângă simbolistica asociată șnurului alb cu roșu, înseamnă și venirea primăverii. La nivel de business acest lucru poate implica schimbări de colecții, lansări de noi produse sau lichidări de stocuri și, implicit, reduceri. Pe piață găsești recomandări de cadouri de Mărțișor și de Ziua Femeii de la branduri și retaileri care s-au pregătit pentru acest eveniment cu promoții.

Idei de cadouri de 1 martie

Nu poți începe luna martie fără tradiționalul mărțișor fără șnur roșu. Foarte mulți meșteșugari se reprofilează de Mărțișor și fac produse handmade cu tematică. 1 sau 8 martie poate fi o șansă în sprijinirea afacerilor locale, astfel că foarte multe propuneri de daruri pot veni din această zonă. Pe lângă târgurile locale care se organizează în centrele comerciale, de unde se pot achiziționa astfel de lucruri, există și diverse opțiuni online, inclusiv târguri virtuale în contextul pandemiei, precum cel organizat de Meli Melo, cu peste 300 de produse. Totodată poți opta pentru a cumpăra produse tradiționale românești, promovând în același timp businessurile locale.

Sărbătoarea de Mărțișor nu poate fi bifată fără un buchet de flori, coșuri cu flori sau cutii speciale pentru 8 martie. Din fericire, foarte multe florării online au implementat serviciile de livrări, astfel că foarte multe persoane pot face o bucurie cuiva, chiar și de la distanță. Cei mai mulți retaileri de aranjamente florale și cadouri de mărțișor online pariază pe afaceri ridicate de Mărțișor pentru a-și ridica vânzările și lansează colecții noi, speciale pentru perioada Mărțișorului și 8 martie. FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, a lansat noua colecție de primăvară denumită Spring for Everyone 2021, ce include cu preponderență florile specifice sezonului, precum: lalele, zambile, narcise, dar și trandafiri, aceștia fiind preferați de români în orice perioadă a anului.

De Mărțișor, o altă idee de cadouri ar putea fi reprezentată de ciocolată și prăjituri. Cofetăriile locale pregătesc în această perioadă diverse delicatese dulci care pot fi oferite cadou de 1 sau 8 martie, precum mucenici, praline, figurine personalizate de ciocolată, torturi, eclere și alte astfel de variante, ce pot fi luate în considerare pentru a susține afacerile din HoReCa.

Idei de cadouri de 8 martie

Un alt cadou care poate fi apreciat de Mărțișor ar putea fi reprezentat de un pachet de cafea de calitate. Multe cafenele pun la vânzare pachete livrate de la furnizori care se mândresc cu produse populare. Pe lângă beneficiile acestei băuturi, o cafea este o atenție aparte, practică pentru diminețile dinainte de muncă.

Pentru doamne și domnișoare, o altă idee de cadouri mai ales pentru 8 martie poate fi oferirea de genți și accesorii, mai ales că orice vânzare din acest sector va fi un real ajutor, mai ales în contextul pandemiei Covid, care a afectat destul de serios industria modei și retailerii implicații. Sunt de verificat și brandurile românești cu serii limitate de accesorii.

Citeste si:
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty
Decizie neașteptată: Selena Gomez își vinde compania de cosmetice Rare Beauty

Obiectele decorative pot reprezenta, de asemenea, o altă opțiune de cadou pentru luna martie. Retailerii home&deco se adaptează vremurilor și includ în colecțiile lor produse de sezon pentru Mărțișor, fie că vorbim despre articole textile sau accesorii pentru casă.

Produsele cosmetice sau parfumurile sunt la mare căutare, indiferent de perioada din an, dar de Mărțișor interesul pentru acestea cresc, fiind o opțiune de cadou util, mai ales de Ziua Femeii. Nu în ultimul rând, din seria idei de mărțisor pentru cadouri 8 martie corporate, companiile pot apela la cadourile tip experiențe, care sunt o soluție eficientă pentru a mulțumi angajatelor, precum vouchere pentru ședinte spa, sesiuni de cooking, degustări de vin și altele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Idei de cadouri pentru luna martie: recomandări pentru Mărțișor și Ziua Femeii