Lectură de 2 minute

01 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Fashion Days și Banca de Bine donează haine și încălțăminte pentru refugiații din Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Platforma de comerț online Fashion Days și organizația nonguvernamentală Banca de Bine vor distribui îmbrăcăminte și încălțăminte asociațiilor și autorităților care găzduiesc refugiați din Ucraina pe teritoriul României. Articolele care vor fi trimise fac parte din donațiile din punctele de colectare din țară.

În vremuri precum acestea, solidaritatea și grija pentru cei în nevoie sunt moduri prin care arătăm că ne pasă. Împreună cu partenerii noștri de la Banca de Bine, vom dona în următoarea perioadă îmbrăcăminte și încălțăminte, articole dăruite de voi prin intermediul campaniei #DonationDays către comunitățile și asociațiile care în acest moment găzduiesc refugiați”, se arată în mesajul publicat de Fashion Days.

Primele locații în care vor ajunge donațiile sunt:

  • Casa Share din Iași
  • Casa Filip din Sarichioi/ Tulcea
  • Hotel Andra din Tecuci
  • Mandachi Hotel din Suceava
  • Primăria Iași
  • Asociația Salvați Sufletele Nimănui din Bistrița Năsăud
  • Asociația Grup Civic din Botoșani
  • Asociația TrueSight din Sighetul Marmației
  • Asociația Sufletești din Onești
  • Corturi special amenajate de voluntarii locali

Lista se va extinde în funcție de nevoile care apar, anunță compania.

Campania de CSR #donationdays, lansată de Fashion Days în 2020 odată cu Black Friday, este o inițiativă ce încurajează donarea hainelor nepurtate, de care nu mai avem nevoie, către persoane și familii aflate în nevoie din întreaga țară. La finalul anului 2021, prin intermediul campaniei, peste 100 de tone de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost donate de către persoane din întreaga țară, iar aproape jumătate au ajuns deja la peste 30.000 de persoane aflate în nevoie, prin intermediul Banca de Bine, principalul partener al campaniei.

Compania de confecții Secuiana din Covasna, cumpărată recent de Gregor Roy Chowdhury, descendentul familiei Mikes din Zabola, a anunțat recent că a început să livreze colete cu haine pentru refugiații ucraineni de la Vama Siretului.

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au fost raportate explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Kiev, Harkov, Odesa, Mariupol, Nipru și Kramatorsk.

Citeste si:
Războiul dintre ciocolatierii Lindt și artizanii italieni a ajuns aproape de un armistițiu
Războiul dintre ciocolatierii Lindt și artizanii italieni a ajuns aproape de un armistițiu
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fashion Days și Banca de Bine donează haine și încălțăminte pentru refugiații din Ucraina