Lectură de un minut

28 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Compania de confecții Secuiana donează haine pentru refugiații ucraineni aflați la Vama Siretului

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania de confecții Secuiana din Covasna, cumpărată recent de Gregor Roy Chowdhury, descendentul familiei Mikes din Zabola, donează haine pentru refugiații ucraineni de la Vama Siretului.

„Secuiana consideră că atunci când vrei să fii primul în domeniul tău de activitate trebuie să înveți să fii primul și atunci când oamenii au nevoie de ajutorul tău! Mai multe colete cu haine au pornit astăzi (n.r. duminică) spre Vama Siretului unde vor fi distribuite refugiaților ucraineni aflați la graniță!”, a transmis compania pe LinkedIn.

Descendentul familiei Mikes din Zabola, Gregor Roy Chowdhury, a cumpărat la finalul anului 2021 pachetul majoritar de acțiuni al companiei de confecții Secuiana din Covasna și are în plan dezvoltarea producției și extinderea pieței existente.

Afaceri în scădere pentru Secuiana

În 2020, Secuiana SA din Covasna a înregistrat o cifră de afaceri de 23,7 milioane de lei și un profit de 3,6 milioane de lei, cu 435 de angajați. Afacerile companiei au scăzut cu peste 10 milioane de lei în comparație cu 2019. Seconf, cu 131 de angajați, a raportat pentru același an afaceri 5,4 milioane de lei, în scădere față de anul trecut, când înregistrat o cifră de afaceri de 6,8 milioane de lei.

Firma S'Mode avea anul trecut 213 angajați, o cifră de afaceri de 7,3 milioane de lei și o pierdere de aproape 1,5 milioane de lei. Afacerile au scăzut de la 9,7 milioane de lei, în 2019.

Secuiana Group din Târgu Secuiesc este proprietara a două fabrici de confecţii: Secuiana S.A. pentru bărbaţi şi S' Mode S.A. pentru femei şi a lanţului de magazine Adam's by Secuiana. Secuiana produce sub brandul Adam's întreaga gamă de articole bărbaţi care se distribuie în țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania de confecții Secuiana donează haine pentru refugiații ucraineni aflați la Vama Siretului