Lectură de 2 minute

09 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Cum arată primul supermarket cu produse exclusiv vegane din Olanda

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Piața pentru produse vegane se conturează tot mai puternic la nivel global, iar cererea a devenit mai mare pe măsură ce oamenii au devenit tot mai atenți la mâncarea pe care o consumă. În Amsterdam s-a deschis recent un supermarket cu produse 100% vegane, care de altfel este primul de acest gen din Olanda. 

Magazinul Vegan Fresco este localizat în cartierul Jan Evertsenstraat din zona periferică Amsterdam-Vest, iar gama de produse pusă la vânzare este una cu alimente exclusiv vegane și produse pe bază de plante. Pe lângă cele mai populare produse consumate de cei care au adoptat deja acest concept, clienții pot găsi în locație și produse care, de cele mai multe ori, erau disponibile doar prin comenzi online, notează Retail Detail.

Veganismul și vegetarianismul au devenit tendințe tot mai des întâlnite în rândul populației care militează pentru o alimentație mai sănătoasă. Printre cele mai recente trenduri la nivel mondial, acestea sunt adoptate fie ca motivație etică, fie ca urmare a unor probleme digestive, dar cei mai mulți optează să protejeze animalele și mediul înconjurător, alăturându-se fenomenului de sustenabilitate.

De altfel, și criza Covid-19 a accelerat schimbarea alimentației și a dietei. Și în România, modificările aduse de pandemie în anul 2020 au însemnat creșteri pe piața de produse cu certificat biologic și o apetență mai mare a clienților pentru un stil de viață sănătos.

Fondatorul unității Vegan Fresco din Olanda James Fresco a reușit să își deschidă afacerea prin finanțare în cadrul unei campanii de strângeri de fonduri. Acesta este de părere că un supermarket vegan este un pas normal în acest curent.

CITEȘTE și despre parteneriatul Pepsi cu Beyond Meat, unul dintre cei mai mari producători de carne artificială, pentru lansarea de snackuri și băuturi pe bază de plante.

Planurile antreprenorului olandez includ inaugurarea a altor trei unități pe parcursul acestui an. În plus, faptul că a ales Amsterdam pentru supermarketul său nu este întâmplător, conform spuselor lui, pentru că orașul este “unul dintre cele mai progresiste în domeniul veganismului.”Antreprenorul se așteaptă ca în viitor aceste cerințe să fie tot mai mari și a încheiat spunând că veganismul "nu mai este doar un trend, este modul în care lumea va arăta”.

Conform unor studii locale, un procent de 1,5% dintre olandezi au ales să consume mâncare vegană în fiecare zi a anului trecut, crescând astfel numărul față de estimările anterioare. De asemenea, această tendință este confirmată și de deschiderile în creștere ale restaurantelor vegane, care denotă interesul clienților.

Citeste si:
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 
Franța ia din nou atitudine în problema shrinkflation: retailerii nu vor mai putea vinde produsele cu gramaj redus la prețuri mari 

sursa foto: Facebook - Vegan Fresco

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum arată primul supermarket cu produse exclusiv vegane din Olanda