Lectură de 2 minute

21 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Coty și-a vândut 3,6% din pachetul de acțiuni de la Wella pentru a scăpa de datorii

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Coty, compania americană de produse cosmetice, a vândut un pachet de acțiuni de 3,6% din Wella pentru 150 de milioane de dolari. Tranzacția ar trebui să se încheie în următoarele două luni.

Sursa foto: Unsplash

În urma cesionării, Coty va păstra în continuare o participație de 22,3% în Wella, în valoare de aproximativ 900 de milioane de dolari. Tranzacția face parte din obiectivele de reducere a activelor companiei pentru 2023, potrivit modaes.com.

În plus, compania intenționează să utilizeze veniturile obținute din tranzacție pentru a plăti o parte din datorii. Coty intenționează să își vândă restul pachetului de acțiuni pe care îl deține la Wella până în 2025.

Coty și-a vândut divizia profesională, care include Wella, OPI și Clairol, către KKR în noiembrie 2020. Tranzacția a fost de 2,5 miliarde de dolari, iar Coty a preluat o parte din acțiuni de 40%. La momentul respectiv, aceasta a fost evaluată la 1,3 miliarde de dolari. La rândul său, 60% este deținută în continuare de KKR.

Pierderi de peste 200 de milioane de dolari în anul precedent

În 2022, Coty a raportat venituri de 5.304 milioane de dolari, o creștere de 15% față de 2021. Profitul companiei a fost de 267,7 milioane de dolari, lăsând în urmă pierderi de 205,1 milioane de dolari în anul precedent.

Totodată, Coty se află, în prezent, în proces de repoziționare a ofertei sale, în încercarea de a se plasa la un nivel superior.

La începutul lunii iulie, compania de cosmetice și-a îmbunătățit previziunile pentru a treia oară în acest an, stabilind estimările de creștere la 10-11% pentru întregul an. Compania a evidențiat o creștere a cifrei de afaceri în toate categoriile sale, dar în special în linia Prestige, care include mărci precum Chloé și, până anul acesta Roberto Cavalli.

Fondată în 1904 la Paris, Coty este una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume. Compania operează în peste 130 de teritorii, are sediul central la New York și este listată la bursă din 2013.

Citeste si:
DOUGLAS România a deschis primul din cele patru magazine care vor fi inaugurate în 2024
DOUGLAS România a deschis primul din cele patru magazine care vor fi inaugurate în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coty și-a vândut 3,6% din pachetul de acțiuni de la Wella pentru a scăpa de datorii