Lectură de 2 minute

14 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Licența pentru parfumurile Roberto Cavalli a fost achiziționată de francezii de la Interparfums

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Interparfums adaugă parfumurile Roberto Cavalli în portofoliul său de mărci. Compania franceză a emis un comunicat de presă în care explică faptul că tranzacția a fost executată pe 6 iulie. Licența Roberto Cavalli fusese deținută de Coty din iulie 2011. 

 

Sursa foto: Unsplash

Afacerea va fi gestionată de la sediul central al Interparfums din Florența, pe care l-a achiziționat după ce a obținut licența Salvatore Ferragamo în 2021. Cifra pentru care compania franceză a achiziționat licența globală de parfumuri Roberto Cavalli nu este cunoscută, potrivit Moda.es.

Cu toate acestea, surse cu expertiză în industria parfumurilor și a aromelor, estimează că tranzacția ar fi putut fi evaluată la aproximativ 40 de milioane de dolari. În urma achiziționării licenței, Interparfums va gestiona afacerea cu parfumuri a lui Cavalli, inclusiv produsele marca Just Cavalli.

Jean Madar, președinte, cofondator și director general al Interparfums, și-a făcut public interesul pentru afacerea de parfumerie și parfumerie a lui Roberto Cavalli, pe care o vede ca pe o oportunitate de afaceri de exploatat în Orientul Mijlociu.

Parfumurile existente nu vor fi modificate

Șeful Interparfums a precizat că niciunul dintre parfumurile existente nu va fi modificat și că este esențial să se identifice punctele importante ale mărcii. În documentul emis chiar de compania franceză de parfumuri, Jean Madar a declarat că acest acord va crește valoarea portofoliului de mărci al companiei.

Brandul italian, fondat în 1970, vede în acest acord o oportunitate de a se apropia de noi consumatori. Sergio Azzolari, directorul general al Roberto Cavalli, a adăugat că este încrezător în "potențialul de creștere a diviziei de parfumerie și cosmetică prin combinarea angajamentului, a concentrării și a inovației".

Interparfums a încheiat anul financiar 2022 cu un profit de 151 de milioane de dolari și a înregistrat o creștere de 38% față de anul financiar precedent.

Compania franceză, care se așteaptă să obțină o creștere de 10% și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de dolari în 2023, gestionează și licențele de parfumerie ale Abercrombie&Fitch, Anna Sui, Guess, Hollister și Karl Lagerfeld, iar în 2024 va fi responsabilă pentru dezvoltarea activității de parfumerie a Lacoste.

Citeste si:
DOUGLAS România a deschis primul din cele patru magazine care vor fi inaugurate în 2024
DOUGLAS România a deschis primul din cele patru magazine care vor fi inaugurate în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Licența pentru parfumurile Roberto Cavalli a fost achiziționată de francezii de la Interparfums