Lectură de 2 minute

15 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Tranzacție de 4 miliarde de dolari pe piața de beauty: Coty vinde către un fond de investiții brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul de beauty Coty și fondul de investiții KKR au semnat un acord prin care KKR va achiziționa o participație majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumusețare din portofoliul Coty, pentru o valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Conform prevederilor memorandumului de înțelegere (MoU), Coty va transfera Wella și portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deține un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu 40%. Businessul de produse de frumusețe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty.

La finalul anului trecut, presa scria că Unilever, grupul german Henkel și unele firme de private equity, printre care Advent si Cinven, discută cu producătorul american de cosmetice Coty pentru preluarea unora dintre cele mai populare branduri ale sale de beauty într-o tranzacție estimată la 7 miliarde de dolari.

"Suntem încântați de acest anunț. KKR este una dintre cele mai proeminente firme de investiții din lume cu un palmares exemplar. Ca și leader de piață, cu unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri în industria profesională de frumusețe, credem că acest parteneriat deschide noi oportunități pentru Wella, pentru oameni și pentru branduri’’, a declarat Sylvie Moreau, Președinta Coty Professional Beauty.

KKR este un pionier al fondurilor de investiții globale, cu peste 43 de ani de experiență în domeniu. Compania deține un palmares vast de investiții în zona brandurilor de larg cosum, inclusiv cele de beauty. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637,500 de angajați. Având o prezență globală și rețele locale extinse, KKR are o capacitate dovedită de a susține branduri internaționale.

,,Suntem încântați de parteneriatul cu Coty în această perioadă de incertitudini globale, ajutându-i să devină o afacere mai puternică, mai agilă, prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Wella. Wella este un lider de piață, cu un portofoliu semnificativ de produse de păr profesionale și cu oportunități de creștere importante pe care să le realizăm în parteneriat cu echipa de management.’’, a declarat și Johannes Huth, Partener și Director al KKR EMEA.

KKR urmează să dețină 60% din acțiunile Wella și Coty 40%, asta ulterior realizării unui raport limitat de confirmare de due diligence și realizarea documentelor finale. Acest acord este așteptat să se semneze până la sfârșitul lunii Mai. Coty a achiziționat portofoliul de branduri profesionale de înfrumusețare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

Sursă foto: By 4 PM production/Shutterstock

Citeste si:
Coty, proprietarul licențelor de parfum Burberry și Gucci, semnează un acord cu brandul italian de modă Marni
Coty, proprietarul licențelor de parfum Burberry și Gucci, semnează un acord cu brandul italian de modă Marni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție de 4 miliarde de dolari pe piața de beauty: Coty vinde către un fond de investiții brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd