Lectură de 2 minute

02 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea lanțului de magazine Pronto Mobile, cel mai mare francizat Carrefour, de către Profi

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenței autorizează tranzacția prin care Profi Rom Food preia zece spații comerciale de la Pronto Mobile, operate ca francize Carrefour Express.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau o parte substanțială a acesteia și că nu există îndolieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial”, se arată în comunicatul emis de Consiliul Concurenței.

Franciza ”express” a francezilor de la Carrefour este prezentă în România prin 77 de magazine de proximitate. La finalul lunii martie s-a deschis o nouă astfel de unitate la Iași.

Pronto Mobile SRL își desfășoară activitatea în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare.

În decembrie 2019, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Profi a preluat 18 spații comerciale aflate sub controlul unic al retailerului prahovean Pram Maya.

Profi a încheiat anul 2020 cu o rețea de 1.404 magazine, dintre care 267 au fost locații deschise pe parcursul anului, și afaceri de 8,8 miliarde de lei, în creștere cu 21% față de anul anterior. Retailerul vrea să deschidă 1.300 de magazine noi până în 2024, dintre care aproximativ 270 de locații anul acesta.

Pentru 2021, Profi estimează că va deschide între 30 și 40 de magazine noi sub conceptul Monaco, noul concept store Profi. Unitățile vor fi atât sub formatul Supermarket, City sau Go, un format nou.

Grupul francez Carrefour a înregistrat anul trecut cea mai bună cifră de afaceri din ultimii 20 de ani, conform datelor emise de companie. În România, vânzările au ajuns la 2,3 miliarde euro și au crescut cu 2,1% în 2020. Carrefour România are 360 de magazine în țară, o rețea prezentă în 39 de localități.

Citeste si:
Aura Rădulescu, fost CEO Cora: Cora era mult prea mică în România pentru a mai putea continua independent
Aura Rădulescu, fost CEO Cora: Cora era mult prea mică în România pentru a mai putea continua independent

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Consiliul Concurenței a autorizat preluarea lanțului de magazine Pronto Mobile, cel mai mare francizat Carrefour, de către Profi