Lectură de un minut

24 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Coca-Cola HBC și Carlsberg au închis fabricile din Ucraina și îndeamnă angajații să stea în case

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Coca-Cola HBC și Carlsberg și-au închis fabricile din Ucraina, după izbucnirea războiului și au îndemnat angajații să rămână acasă și să urmărească mesajele autorităților. Nestle, în schimb, a anunțat că menține fabrica deschisă.

Coca-Cola HBC a închis fabrica din Ucraina și a cerut angajaților din țară să rămână acasă, după ce Rusia a atacat Ucraina. Unitatea, una dintre îmbuteliatoarele pe care Coca-Coca le are la nivel global, are și Rusia pe lista piețelor în care activează, notează ESM Magazine.

Producătorul de bere Carlsberg a oprit operațiunile la două dintre unitățile din Kiev și Zaporizhzhya, din cauza escaladării conflictului din țară. În Lviv, o berărie a fost închisă după ce s-a oprit alimentarea cu gaze. Carlsberg este al doilea cel mai mare producător de bere din Ucraina, cu o cotă de piață de 31%.

Nestle a transmis, în schimb, că fabrica funcționează conform planului, dar analizează situația la nivel global. Elvețienii sunt prezenți în Ucraina de peste 25 de ani și au pe plan local trei fabrici și 5.000 de angajați.

Retailerul ucrainean Silpo a transmis că va ține magazinele deschise joi, 24 februarie, iar angajații lucrează pentru a aduce marfă pe rafturi din centrele de distribuție.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi dimineață o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii" din estul țării. Au fost, însă, raportate explozii pe întreg terirorului Ucrainei, în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Autoritățile ucrainene au declarat legea marțială și au raportat primii morți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola HBC și Carlsberg au închis fabricile din Ucraina și îndeamnă angajații să stea în case