Lectură de 2 minute

02 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Amazon va deschide primul magazin Amazon Go din Marea Britanie

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Amazon ar urma să deschidă primul magazin Amazon Go în Marea Britanie, un concept al retailerului cu locații fără casieri și case de marcat. Unitatea este programată pentru inaugurare în districtul Ealing din vestul Londrei.

Anunțul a fost făcut de curând de o publicație locală, citată de Retail Detail. Potrivit sursei, la locație ar fi fost observați mai mulți muncitori activi în ultimele sâptămâni, care au transformat și adaptat spațiile conform formatului impus de retailer.

Amazon a lansat formatul de magazine Amazon Go, dotate cu tehnologia "Just Walk Out", în 2018. Prin intermediul acesteia se ține evidența produselor din coș, pentru ca la final, cu ajutorul unei aplicații disponibile pentru descărcat, clienților să li se ia banii din contul Amazon, la ieșirea din magazin.

Conceptul are la bază ideea că nu mai există casieri și case de marcat, astfel că senzorii și camerele din magazin înregistrează ceea ce iau clienții de la rafturi.

Dacă până acum erau doar zvonuri despre deschiderea unui magazin britanic Amazon, care plasa un Amazon Go în cartierul londonez Notting Hill, de asemenea în vestul orașului Londra, acum se pare că acestea ar fi adevărate. Totuși, compania a refuzat să facă comentarii privind deschiderea programată în Marea Britanie, în Ealing.

Gigantul de comerț online a anunțat că în America sunt planificate alte 25 de inaugurări.

Printre noutățile recente anunțate de companie se numără faptul că Jeff Bezos, fondatorul Amazon, va renunța în cursul acestui an la funcția de CEO, rămânând însă preşedintele consiliului său de administraţie.

Anul trecut retailerul a lansat o farmacie online în India și a serviciul Amazon Pharmacy pentru livrări de medicamente pe bază de rețete în America, a cumpărat 11 aeronave second-hand pe care le va folosi în sistemul de livrări pe fondul creșterii accelerate de comenzi online, a lansat soluția biometrică de plată cu palma în magazinele fizice Amazon One, a deschis platforma Luxury Stores pentru comercializare de branduri de lux și a inaugurat primul supermarket Fresh.

Citeste si:
eMAG dă cumpărături de 10.000 de lei în 12 rate cu ajutorul HeyBlu, propriul IFN
eMAG dă cumpărături de 10.000 de lei în 12 rate cu ajutorul HeyBlu, propriul IFN

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon va deschide primul magazin Amazon Go din Marea Britanie