Lectură de 2 minute

08 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Livrare rapidă în pandemie: Amazon și-a cumpărat 11 avioane

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul Amazon a cumpărat 11 aeronave second-hand, care au fost folosite la transportul de pasageri, pentru a le transforma în avioane de tip cargo. Gigantul în e-Commerce investește în expansiunea sistemului de livrări pentru a-și majora capacitatea de transport, pe fondul creșterii accelerate de comenzi online, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Amazon, cea mai mare companie de comerț online din lume, confirmă achiziția a 11 avioane second-hand Boeing 767-300 de la companiile aeriene Delta Air Lines şi WestJet Airlines. Acestea vor fi transformate din avioane de pasageri pentru a fi folosite la transportul de mărfuri, titrează Retail Detail.

Amazon are deja o flotă Amazon Air, dar până acum a funcționat doar prin acorduri de leasing operațional, astfel că este pentru prima oară când retailerul cumpără propriile avioane. Valoarea achiziției nu a fost făcută publică, dar se știe că prețurile aeronavelor sunt în scădere ca urmare a zborurilor limitate din cauza pandemiei.

Sarah Rhoads, Vicepreședintele Amazon Global Air, a spus într-o declarație citată de GeekWire că „achiziția este un pas normal”, pentru că astfel compania își poate „gestiona mai bine flota în creștere și poate îndeplini promisiunile față de clienți”.

Până la finalul anului 2022, Amazon Air și-a propus să dețină o rețea mai mare de 85 de avioane de marfă pentru a-și crește capacitatea de livrări rapide de colete. Încă din 2017, doar aeroportul din Cincinnati din SUA deține peste o sută de avioane de marfă Amazon. Doar că gigantul de comerț electronic încă nu le folosește - acest lucru este delegat unor operatori diferiți.

Între timp, primele avioane Amazon pot fi observate și în Europa: din noiembrie două avioane Prime Air Boeing decolează zilnic de pe Aeroportul Leipzig, al doilea cel mai mare aeroport de marfă din Germania. Amazon are acolo un nou spațiu de încărcare de 20.000 de metri pătrați, unde pot fi angajați 200 de membri ai personalului.

În materie de noutăți, doar anul trecut Amazon a introdus plata cu palma în magazinele fizice, a lansat serviciul Amazon Pharmacy pentru livrări de medicamente clienților din Statele Unite, inclusiv pentru cele eliberate pe bază de rețetă, a deschis prima unitate Fresh dintr-o linie de magazine alimentare și a lansat o platformă cu branduri de lux - Amazon Luxury Store.

Citeste si:
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative 
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea să transforme alimentele. Cât sumă va investi în producția de proteine alternative 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Livrare rapidă în pandemie: Amazon și-a cumpărat 11 avioane