Lectură de un minut

14 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Amazon lansează o farmacie online în India

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Gigantul retailer Amazon a lansat o farmacie online în India, marcând, astfel, intrarea pe piața de medicină online a țării cu peste 1,3 miliarde de locuitori, în contextul pandemiei de Coronavirus care crește piața farmaceutică, scrie BBC.

Farmacia Amazon va deservi, inițial, zona Bangalore, capitala statului Karnataka, situat în sudul Indiei, iar conceptul ar putea fi testat și în alte orașe ale țării. Farmacia va da rețete, medicația tradițională indiană Ayurveda, dar și instrumente medicale.

Amazon a intrat în retailul farmaceutic în 2017. Anul următor a cumpărat PilliPack, un start-up american care livrează medicamente la domiciliu. La finalul anului trecut, compania a introdus brandul Amazon Pharmacy pe lista serviciilor oferite de PillPack.

În ianuarie, Amazon a cerut să înregistreze marca „Amazon Pharmacy” în Marea Britanie, Australia și Canada.

Anul acesta, americanii de la Amazon au investit miliarde de dolari în economia Indiei. De-a lungul timpului, Amazon a investit circa 6,5 miliarde de dolari în țara unde vede un potențial enorm de dezvoltare. În mai, Amazon a intrat pe piața din India de livrare de mâncare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon lansează o farmacie online în India