Lectură de 2 minute

13 Jul 2023 - Interviuri și Analize

[VIDEO] Va implementa Profi casele selfscan până la finalul anului? Ce spune Gaetan Pacton, CEO Profi

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Recent, lanțul de magazine Profi a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, vor fi implementate primele case self scan, care, momentan, sunt la nivel de testare. Gaetan Pacton, directorul general al Profi, a oferit mai multe detalii despre acest subiect într-un interviu acordat retail.ro.

Sursa foto: retail.ro

În ce stadiu se află implementarea caselor selfscan la Profi

„Investiția nu a fost, momentan, cuantificată, pentru că suntem la nivel de testare și nu cred că vom reuși să implementăm aceste proiecte în 2023. Având în vedere că aceste case selfscan au fost deja implementate de către competitorii noștri, avem obligația de a veni cu un produs extrem de performant și de ultimă generație”, a declarat Gaetan Pacton pentru retail.ro.

Întrebat dacă obiectivul Profi vizavi de implementarea caselor selfscan este ca acestea să fie total diferite față de cele deja existente în unitățile competitorilor, Gaetan a explicat că nu vor fi diferite, ci mai degrabă mai ușor de folosit.

„Mi-am propus să implementăm ceva mai ușor de ușor de folosit, intuitiv și simplu. Din acest motiv, împreuna cu colegii mei am decis să testăm. Poate că vor dura o perioadă aceste teste, dar e important să avem certitudinea că vom putea veni la momentul potrivit cu o soluție pe care să o putem considera fiabilă”, a explicat directorul general al Profi.

Interviul video complet poate fi urmărit în corpul articolului.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în circa 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,7 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  [VIDEO] Va implementa Profi casele selfscan până la finalul anului? Ce spune Gaetan Pacton, CEO Profi