Lectură de 2 minute

25 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Profi promite să introducă primele case self scan până la sfârșitul anului

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine Profi a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, vor fi implementate primele case self scan, care, momentan, sunt la nivel de testare.   

Sursa foto: Profi

„Avem în plan să introducem casele de marcat automate self scan, în momentul de față suntem la faza de testări și vom începe în scurt timp implementarea acestor funcționalități. Mai ales că această aplicație ne va permite să colectăm date despre clienții noștri la nivel personalizat, pentru a putea face oferte personalizate pentru aceștia. Ne gândim să introducem și funcționalitatea de scan&pay, prin intermediul căreia clientul să-și poată face bonul final și să-l plătească direct la self chek-out și pentru a avea o experiență de cumpărare mai rapidă”, a declarat Andrei Bica, Directorul financiar Profi.

Mai mult, directorul financiar al Profi a precizat că sistemele self scan vor fi implementate, cel mai probabil, până la sfârștiul acestui an, adăugând că vor continua cu planurile de expansiune prin magazine noi și remodelarea celor deja existente.

„Pentru noi există un singur scop principal: să creștem acest busines. Ne vom continua expansiunea prin magazine noi și remodelarea magazinelor deja existente. Tot ce se întâmplă, se întâmplă prin noul concept Profi. De asemenea, vom continua să transformăm magazinele proprii în magazine parteneri, pentru că am observat că de fiecare dată când facem acest lucru perfomanța magazinului crește din toate punctele de vedere”, a mai spus Bica.

În altă ordine de idei, retailerul a declarat că cifra de afaceri pentru 2022 a ajuns la 11,7 miliarde de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent. Coșul mediu de cumpărături, fără TVA, este estimat la aproximativ 30 de lei.

Totodată, Profi a investit în remodelarea a 170 de magazine pe parcursul anului anterior, iar alte 100 de magazine au fost deschise. În prezent, există deja 440 de magazine remodelate în noul format.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale. Profi SUPER, Profi CITY, Profi GO și Profi LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Citeste si:
Zeci de producători locali, în magazinele Profi din Olt: ce produse găsim la Raftul cu Bunătăți
Zeci de producători locali, în magazinele Profi din Olt: ce produse găsim la Raftul cu Bunătăți
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi promite să introducă primele case self scan până la sfârșitul anului