Lectură de 3 minute

10 Mai 2024 - Interviuri și Analize

Laura Olaru, românca cu gențile bomboană, își deschide primul magazin din țară

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Laura Olaru este antreprenoarea care a dat Constanța pentru București și a devenit un brand în rândul femeilor. Cunoscută pentru gențile sale, Laura a ales calea creației în 2012, după ce a renunțat la afacerea cu haine pe care o avea în orașul de la malul mării. În prezent, Laura se pregătește pentru inaugurarea primului său magazin fizic din țară. 

Sursa foto: Laura Olaru/ Facebook

Laura Olaru a confirmat, pentru retail.ro, că magazinul va fi inaugurat pe 23 mai, în incinta București Mall Vitan. Acesta se va afla la parter, între A List Designers Boutique și Yves Rocher.

În plus, magazinul va fi deschis în colaborare cu designerul român Aleksander Revas.

”Vom avea expuse toate modelele de succes ale brandurilor, colecțiile noi, cărora le vom face lansarea curând, alături de petrecerea de deschidere”, a declarat Laura.

Laura Olaru

Așa cum am menționat mai sus, povestea Laurei începe în 2012, când renunță la malul mării pentru a-și îndeplini visul în București. Antreprenoarea recunoaște că începutul nu a fost ușor, însă a luptat pentru ideea sa de business.

A fost delicat la început, m-am lovit de necunoaștere, pentru că nu vin dintr-un domeniu de fashion neapărat. Și, bineînțeles, o altă mare problemă a fost și lipsa banilor. Dar ne-am mișcat repede pentru că a existat pasiune, iar pe picioare suntem propriu-zis de circa 7 ani. A fost greu și pentru că nu aveam toate cunoștințele necesare creării unei genți. Pornind de la idee, există tipare, există furnituri care susțin geanta, accesorii etc. Nu aveam lista completă în cap cu tot ceea ce presupune realizarea unei genți”, a declarat Laura Olaru.

Cât despre prima geantă creată, antreprenoarea spune că ”nici măcar nu putea fi numită o geantă. Era un plic, de fapt, fără căptușeală, deoarece nu știam să o coasem”. Mai mult decât atât, Laura recunoaște că a început acest business din cauză că era o mare cheltuitoare.

Citeste si:
MODIVO lansează garderoba capsulă pentru ocazii speciale: cu ce propuneri vine retailerul
MODIVO lansează garderoba capsulă pentru ocazii speciale: cu ce propuneri vine retailerul

”Cheltuiam foarte mult, ca noi toate, de altfel. Numai că eu începusem să sar calul la capitolele genți și pantofi. Așa cum vând acum, cumpăram înainte. Am considerat întotdeauna că accesoriul îți întregește ținuta și am zis să facem ceva în acest sens. Nu am plecat cu gândul de a veni la București să devin celebră. Cred că nici nu am realizat când s-a întâmplat, de fapt”, mai spune Olaru.

Totodată, Laura precizează că o geantă poate fi realizată în maximum 7 - 8 ore, însă dacă ar fi să pornim de la desen, procesul poate dura și luni întregi.

În prezent, antreprenoarea a demarat și un parteneriat pe încălțăminte, însă aceasta nu este realizată în atelierul său de la Republica.

Cine este Aleksander Revas, brandul românesc care va colabora cu Laura Olaru

Aleksander Revas este un brand de modă românesc care, deși lansat recent, s-a ancorat deja în piață, atrăgând repede atenția clientelor de modă premium și sustenabilă.

Sursa Foto: Aleksander Revas

Împletind etica cu estetica, Aleksander Revas își dorește să ofere femeii moderne piese cu un design atemporal realizate exclusiv din materiale naturale, organice sau inovatoare.

“Nimic elegant, luxos sau cu adevarat frumos nu poate proveni vreodata din distrugere, suferință sau iresponsabilitate”, a declarat Aleks M., directorul de creație de la Aleksander Revas.

Sursa Foto: Aleksander Revas

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Laura Olaru, românca cu gențile bomboană, își deschide primul magazin din țară