Lectură de 2 minute

24 Nov 2023 - Interviuri și Analize

Cozonaci de Crăciun: listă cu locurile de unde poți comanda

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pe lângă sarmale, caltaboș și alte preparate tradiționale de Crăciun, cozonacul este, de asemenea, un element de bază în tradiția creștin-ortodoxă, fiind nelipsit de pe mesele românilor de sărbători. Pentru cei care își doresc să petreacă mai mult timp de calitate cu familia sau nu au timp pentru gătit, iată câteva locuri de unde poate fi comandat acest deliciu culinar al bucătăriei românești.  

Sursa foto: Shutterstock.com

Plain Plaisir - Cozonac Enchanté

Cozonacul Enchanté de la Plain Plaisir costă 115 lei, iar jumătate de cozonac, 57,90 de lei. Acesta este preparat dintr-un aluat clasic de brioche cu unt și clasica umplutură românească de nuci și cacao (în proporție de 45%). De asemenea, este împletit cu o tehnică franțuzească.

Almond Store

La Almond Store.ro, cozonacii se numesc Romanian Delight și au miezul plin de cremă de ciocolată și nucă. Prețul unui astfel de cozonac variază între 20 și 130 lei, în funcție de gramaj.

Zweets by Querencia

Zweets by Querencia a pregătit deja lista de prețuri pentru varietatea de cozonaci pe care-i pregătesc și-i comercializează. Astfel, un cozonac de la Querencia poate costa între 120 și 150 de lei, în funcție de sortiment și ingrediente.

Ana Pan - Cozonaci

Anul acesta, la Ana Pan cozonacii tradiționali pentru sărbători sunt pregătiți după rețeta lui Alex Cârțu. În magazinele Ana Pan, clienții pot savura preparatul alături de o cafea. Prețul cozonacilor dolofani depinde de umplutură. În principiu, aceștia au un kilogram, iar prețurile pot varia de la 65 de lei până la 105 lei.

Citeste si:
De la însoțitor de bord la cofetar. Monica Pușcoiu, Almond Cake: Discriminarea se vede în ochii bărbaților sexiști, m-am obișnuit cu ea
De la însoțitor de bord la cofetar. Monica Pușcoiu, Almond Cake: Discriminarea se vede în ochii bărbaților sexiști, m-am obișnuit cu ea

BIObucovina - cozonaci moldovenești

La Biobucovina poți comanda cozonaci moldovenești, cu aluat opărit și umplutură de nucă sau umplutuți cu cacao, nucă și rahat. Comenzile pentru cozonac pot fi preluate de pe strada D. I. Mendeleev nr. 14 (Piața Amzei) sau la nr. de telefon 0755 497 526.

Aceste produse nu și-au schimbat prețul de anul trecut, fiind comercializate cu 70 de lei/kg.

Sweet Ella

Oferta Sweet Ella este, așa cum și-a obișnuit clienții, dintre cele mai inedite. Pe lângă cozonacii tradiționali care, în funcție de gramaj și sortiment costa circa 75 lei/120 lei, există și câteva sortimente mai puțin obișnuite. Este vorba de cozonacii glazurați, cu un gramaj de aproximativ 650 de grame și un preț orientativ de 90 lei, în funcție de sortiment. Aroma glazurii poate fi grapefruit, vanilie, ciocolată și caramel.

Sursa foto: Sweet Ella

Retail.ro /  Retail.ro /  Interviuri și Analize /  Cozonaci de Crăciun: listă cu locurile de unde poți comanda