Lectură de un minut

12 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Zara a retras cea mai recentă campanie publicitară în urma boicotului unor activiști pro-Palestina

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Zara a retras luni, de pe prima pagină a site-ului și a aplicației sale, o campanie publicitară în care apăreau manechine cu membre lipsă și statui învelite în alb, după ce aceasta a provocat apeluri ale unor activiști pro-Palestina la boicotarea retailerului de modă.

Sursa foto: Unsplash

Inditex, care deține Zara, a declarat că schimbarea a făcut parte din procedura sa normală de reactualizare a conținutului. Nu a comentat apelurile de boicotare, dar a precizat cu privire la colecția "Atelier" că aceasta a fost concepută în iulie, iar fotografiile au fost realizate în septembrie. Războiul dintre Israel și Hamas a început după 7 octombrie.

Pe contul de Instagram al Zara au fost postate zeci de mii de comentarii cu privire la fotografii, multe dintre ele cu steaguri palestiniene, în timp ce "#BoycottZara" era în trend pe platforma de mesagerie X, scrie thebusinessoffashion.com.

Într-una dintre fotografii apare un model care poartă un manechin înfășurat în alb, în alta un bust zace pe podea, iar în alta apare un manechin fără brațe. Criticii au spus că acestea seamănă cu fotografiile cu cadavre în giulgiuri albe din Gaza.

Nu este prima dată când o campanie publicitară a adus o marcă de modă în mijlocul unor controverse.

Anul trecut, grupul francez de lux Kering a înființat un post la nivel de grup pentru a supraveghea siguranța mărcii, după ce imaginile publicitare ale mărcii sale Balenciaga în care apăreau copii au stârnit reacții care au afectat vânzările.

Dolce & Gabbana a fost retrasă de pe site-urile de comerț electronic din China în 2018, după o campanie care arăta modele care se chinuiau să mănânce mâncare tipic italiană cu bețișoare, criticată ca fiind rasistă de celebrități locale și de rețelele de socializare.

Citeste si:
Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România
Se vor scumpi produsele Sabon din cauza războiului din Fâșia Gaza? Răspunsul Cristinei Ivasuc, Country Manager Sabon România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zara a retras cea mai recentă campanie publicitară în urma boicotului unor activiști pro-Palestina