Lectură de 2 minute

26 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Vincent Arnault a fost numit noul director de achiziții și supply chain al Carrefour România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Carrefour România îl numește în funcția de director de achiziții și supply chain pe Vincent Arnault. Odată cu preluarea noului rol, Vincent, cu peste 15 ani de experiență în vânzări și achiziții, va ocupa și poziția de membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

Vincent face parte din grupul Carrefour din 2015, în prezent ocupând funcția de director achiziții în cadrul Carrefour Franța. El va prelua rolul de director al achizițiilor și lanțului de aprovizionare din cadrul echipei din România începând cu 1 septembrie.

Experiența sa în cadrul Carrefour a început ca director al departamentului de electrocasnice și multimedia, iar în 2018 a devenit director achiziții al Carrefour Franța.

În acești șase ani, Vincent a jucat un rol cheie în evoluția pozitivă a companiei, reușind să crească cota de piață pentru fiecare categorie la nivelul magazinelor, precum și pentru businessul online Carrefour. Totodată, în această perioadă, Carrefour a devenit liderul organic în Franța cu peste 22% din cota de piață.

În ceea ce privește extinderea liniilor de produse, printre principalele sale realizări se numără lansarea a 1.200 de produse în categoria alimentară mondială, o nouă linie de business a produselor marcă proprie și concepte noi privind produsele din categoriile vin, farmaceutice și cosmetice concepute pentru hypermarketuri.

Schimbare de management la Carrefour

Vincent Arnault și-a început cariera la Kraft Jacobs Suchard, ocupând poziții multiple în cadrul departamentului de vânzări. A continuat ca director al departamentului central de achiziții timp de nouă ani la Auchan, înainte de a fi promovat CEO al Auchan Telecom.

El a fost CEO al Surcouf, un lanț francez de magazine de computere pe care ulterior l-a cumpărat, după care a devenit CEO al UFP International, un furnizor în zona de revânzare și comercializare în masă.

„Mă bucur să mă alătur echipei Carrefour România și sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm proiecte inovatoare care răspund diversității nevoilor de consum și vor întări experiența de cumpărături omnicanal”, a declarat Vincent Arnault.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Carrefour România are peste 360 de magazine din țară. Afacerile Carrefour au trecut de pragul de 9 miliarde de lei, în 2020, după ce în anul anterior au ajuns la 8,1 miliarde de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vincent Arnault a fost numit noul director de achiziții și supply chain al Carrefour România