Lectură de 3 minute

08 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Upfield lansează pe piața românească Violife Vioblock, o alternativă vegană pentru unt

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul mondial de produse pentru tartinat și brânzeturi vegetale Upfield, cu peste 100 de mărci în portofoliu, printre care Rama, Delma și Becel prezente în România, lansează Violife Vioblock, o alternativă 100% vegană la untul clasic.

Violife Vioblock este un produs realizat dintr-un amestec de ulei de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de rapiță și vitaminele D2, B1, B2, B6, B12 și acid folic. Noul produs este o alternativă pentru vegani și vegetarieni și este adresat și pentru cei cu intoleranță la lactoză, gluten, nuci ori soia sau care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține lapte, lactoză, soia, gluten, nuci și ulei de palmier.

Vioblock reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Vioblock este, de asemenea, o opțiune pentru cei care caută produse sustenabile. Împreună cu Quantis, un grup de consultanță în domeniul sustenabilității, Upfield a calculat amprenta climatică a Violife Vioblock, aceasta fiind de doar 0,5 kg CO2 echivalent la 100 g. Pentru întocmirea acestei evaluări, au fost analizate mai multe aspecte, pornind de la procesul de creștere al plantelor și originea ingredientelor, până la transport, producție, ambalare și distribuție.

Integrând Violife Vioblock în dieta zilnică, în atmosferă s-ar elibera cu 75% mai puține emisii cu efect de seră, în comparație cu alegerea untului clasic, raportat la media pieței europene.

„Piața produselor vegane din România a crescut cu 20% în 2020 față de 2019, iar acest trend ascendent se va menține și în viitor. Lansarea Vioblock și Viospread reprezintă un pas important prin care urmărim să ne consolidăm poziția pe piața locală a produselor vegane. Upfield și brandul Violife împărtășesc aceeași misiune – de a crea produse nutritive, pe bază de plante, versatile și gustoase, care sunt accesibile tuturor și care devin extrem de relevante în contextul realității de azi, având un impact mai mic asupra mediului înconjurător”, a declarat Angela Postolache, category & channel development manager, Upfield.

În plus, întregul proces de producție necesită utilizarea unor suprafețe de teren și cantități de apă mai mici. Astfel, înlocuind untul cu Vioblock, o familie de patru persoane poate reduce cu 200 kg emisiile de gaze cu efect de seră pe an, echivalentul a 590 de kilometri parcurși cu o mașină pe benzină sau a ciclului de viață a aproximativ 1.700 de sticle de plastic.

Vioblock este disponibil și în varianta tartinabilă, sub denumirea Viospread. Vioblock și Viospread fac parte din portofoliul Violife, un brand grecesc cu tradiție de peste 30 de ani, cu sediul la Salonic, care oferă alternative vegane la produsele realizate din lapte. În prezent, produsele Violife sunt disponibile în peste 60 de țări din întreaga lume.

Upfield își propune să inspire un miliard de oameni să aleagă alimente pe bază de produse vegetale și să îmbunătățească mijloacele de trai a 140.000 de mici agricultori și antreprenori. Compania s-a angajat să renunțe la ambalajele din plastic în proporție de 95% până în 2030. De asemenea, si-a asumat să se aprovizioneze cu ingrediente care provin din surse 100% sustenabile, asigurându-se că nu există defrișări sau exploatare în lanțurile de aprovizionare. Producătorul țintește, de asemenea, să își reducă amprenta globală de mediu cu 25% până în 2030 și să atingă zero net până în 2050.

Citeste si:
Topul comenzilor Glovo: Mâncarea vegană, din ce în ce mai căutată de români
Topul comenzilor Glovo: Mâncarea vegană, din ce în ce mai căutată de români

Upfield este unul dintre cei mai mari producători de produse pentru tartinat și brânzeturi vegetale, cu peste 100 de mărci, printre care Rama, Delma și Becel prezente în România. Cu sediul central la Amsterdam, compania este prezentă în peste 95 de țări, are 14 puncte de producție la nivel mondial și peste 4.200 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Upfield lansează pe piața românească Violife Vioblock, o alternativă vegană pentru unt