Lectură de un minut

19 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Unilever își vinde brandul de cosmetice Elida Beauty firmei americane Yellow Wood

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Gigantul de bunuri de consum Unilever a anunţat vânzarea Elida Beauty - divizia sa non-core de produse cosmetice şi de îngrijire personală - firmei americane de private equity Yellow Wood Partners. Detaliile financiare ale tranzacţiei, care ar urma să se finalizeze la mijlocul anului viitor, nu au fost date publicităţii.
 

 

Sursa foto: Unilever

Portofoliul Elida cuprinde peste 20 de mărci de produse cosmetice şi de îngrijire personală, inclusiv Q-Tips, Brut, Caress, Timotei şi Tigi, iar anul trecut afacerea a generat venituri de aproximativ 800 milioane de lire sterline (1,02 miliarde de dolari), notează Agerpres.

Prima încercare a Unilever de a vinde Elida a fost în 2021, dar ofertele primite au fost sub aşteptări. Procesul de vânzare a fost reluat în septembrie 2022.

Industria bunurilor de consum este afectată de creşterea preţurilor din ultimii doi ani, împachetarea şi livrarea produselor devenind mult mai scumpă.

Hein Schumacher, care a preluat în iulie funcţia de director general al Unilever, afirma recent că firma se va concentra acum pe principalele sale 30 de mărci, responsabile pentru 70% din vânzările companiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Unilever își vinde brandul de cosmetice Elida Beauty firmei americane Yellow Wood