Lectură de un minut

31 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Hein Schumacher, actualul CEO FrieslandCampina, îl va înlocui pe Alan Jope la conducerea Unilever

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Hein Schumacher, actualul CEO FrieslandCampina, îl va înlocui pe Alan Jope la conducerea Unilever. Acesta va prelua portofoliul începând cu 1 iulie 2023. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Alan Jope și-a anunțat intenția de a se retrage din funcție în luna septembrie din 2022, după 37 de ani petrecuți în cadrul companiei, scrie YahooNews.

În prezent, Hein Schumacher este CEO al FrieslandCampina și a devenit director non-executiv al Unilever în octombrie anul trecut. Acesta și-a început cariera chiar în cadrul Unilever, ulterior a lucrat în domeniul financiar în cadrul Royal Ahold NV și, înainte de a se alătura Royal FrieslandCampina, a lucrat pentru H.J. Heinz timp de peste un deceniu.

Ulterior a fost director financiar al Royal FrieslandCampina timp de trei ani, din 2014 până în 2017. În ianuarie 2018 a fost numit director general, businessul având o cifră de afaceri de 11 miliarde de euro.

Unilever este unul dintre liderii globali pe piaţa bunurilor de larg consum cu operațiuni puternice în peste 100 de țări și vânzări în peste 190 de țări. În regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever România. Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marketing şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova. Unilever România coordonează operaţiunile de pe platforma industrială de la Ploieşti.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hein Schumacher, actualul CEO FrieslandCampina, îl va înlocui pe Alan Jope la conducerea Unilever