Lectură de 2 minute

08 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Unilever vrea să relocheze producția de detergenți din fabrica din Ploiești, în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Unilever a investit 48 de milioane de euro în ultimii trei ani în fabrica din Ploiești. Compania a extins fabrica de produse alimentare de la 6.000 mp la 17.000 mp, transformând-o în una dintre cele mai moderne fabrici europene ale grupului. Ca urmare a acestei decizii strategice, planul este ca de la finalul anului 2024, producția de detergenți pudră să fie relocată, fabrica Unilever din Ploiești concentrându-se exclusiv pe producția de produse alimentare. 
 

Sursa foto: Unilever

Fabrica de produse alimentare din Ploiești are o capacitate de producție anuală de peste 40.000 de tone. Dispune de 28 de linii de fabricație și ambalare, accesând noi tehnologii în materie de echipamente și urmând cele mai înalte standarde de sustenabilitate. Prin investiția în producția alimentară, Unilever Ploiești răspunde cererii tot mai diversificate a consumatorilor. Astăzi, portofoliul fabricii a crescut de la 70 la peste 1.000 de produse, inclusiv condimente Knorr, Delikat, supe, sosuri și dressing-uri pentru salate Knorr. Produsele fabricate la Ploiești sunt vândute în majoritatea țărilor europene.

”Liniile de producție din Ploiești realizează unele dintre cele mai apreciate produse alimentare din portofoliul nostru regional. Această direcție este în concordanță și cu nevoia economică de produse alimentare, fabrica producând acum sortimente diverse pentru peste 20 de țări din regiune", declară Ramona Pârvescu, Head of Country Unilever România.

Ca ultimă etapă în această transformare, planul este ca producția de detergenți pudră de pe platforma din Ploiești să fie relocată către alte fabrici Unilever de la finalul anului 2024, Grupul urmând a sprijini angajații pe parcursul întregului proces de tranziție.

Această schimbare nu va afecta disponibilitatea portofoliului de produse Unilever pentru consumatorii români.

Pentru Unilever, România ocupă o poziție strategică în regiune, având o istorie locală de peste 30 de ani de când compania îmbunătățește viețile românilor cu ajutorul a peste 20 de branduri. În prezent, Unilever are în România o echipă formată din peste 1.500 de colegi.

Unilever este unul dintre principalii furnizori mondiali de produse de Personal Care, Home Care, Beauty & Wellbeing, Nutrition și Ice Cream, cu vânzări în peste 190 de țări și produse utilizate zilnic de 3,4 miliarde de oameni. În regiunea Sud-Centrală, Grupul Unilever operează pe piețele alimentare, de îngrijire personală și de îngrijire a casei prin intermediul Unilever South Central Europe și Unilever Romania. Unilever South Central Europe, cu sediul în București, coordonează operațiunile de marketing și vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Moldova.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Unilever vrea să relocheze producția de detergenți din fabrica din Ploiești, în 2024