Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

The Body Shop a fost preluat de Aurelius Group, într-o tranzacție de 207 milioane de lire sterline

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Investitorul de capital privat Aurelius Group a achiziționat The Body Shop de la compania-mamă Natura pentru 207 milioane de lire sterline. Vânzarea ar trebui să se încheie luna viitoare, sub rezerva aprobării de către autoritățile de concurență și de reglementare relevante.

 

Sursa foto: The Body Shop

"Astăzi, sărbătorim un moment cu adevărat istoric pentru The Body Shop, deoarece ne unim forțele cu Aurelius pentru a începe un nou capitol, ceea ce ne permite să continuăm să construim relevanța acestui brand global pentru generațiile viitoare”, a declarat directorul executiv al The Body Shop, Ian Bickley, citează retailgazette.co.uk.

Proprietarul Footasylum a declarat că va colabora cu echipa de management pentru a stimula excelența operațională în cadrul retailerului de produse de înfrumusețare, valorificând expertiza și experiența sa în domeniul comerțului cu amănuntul omni-channel și al piețelor angro.

Natura a plătit peste 1 miliard de lire sterline pentru brandul de produse cosmetice în 2017. Cu toate acestea, grupul brazilian de produse cosmetice spera să vândă lanțul pentru o sumă cuprinsă între 400 și 500 de milioane de lire sterline.

Avon și-a redus veniturile cu 10,6%

Obiectivul Natura a fost acela de a-și stimula expansiunea internațională, ceea ce a determinat-o să facă alte achiziții, cum ar fi Avon și Aesop (pe care a transferat-o la L'Oréal la începutul anului). Cu toate acestea, The Body Shop nu a obținut rezultatele așteptate.

În al doilea trimestru, cifra de afaceri a The Body Shop a scăzut cu 12%, la 800 de milioane de reali (152 de milioane de euro), cu un profit înainte de impozitare de 23,3 milioane de reali (aproximativ patru milioane de euro). În prima jumătate a anului (încheiată în iunie), veniturile lanțului s-au contractat cu 15%.

Brandul este cel care contribuie cel mai puțin la cifra de afaceri totală a Natura și, de asemenea, cel care a înregistrat cele mai slabe rezultate în prima jumătate a anului. Avon și-a redus veniturile cu 10,6%, la 3.117 milioane de reali, iar Natura le-a crescut cu un timid 0,2%, la 10.327 milioane de reali.

The Body Shop a fost fondat în 1976 de activista de mediu Anita Roddick și de soțul ei, Gordon Roddick, și a fost un pionier în poziționarea sa ca o alternativă mai responsabilă, opunându-se, de exemplu, testării produselor pe animale, o valoare diferențială care s-a diluat pe măsură ce alte mărci au avansat în angajamentul lor față de sustenabilitate.

Citeste si:
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli
Val de disponibilizări în 2024: cine sunt marii retaileri care renunță la angajați pentru a reduce cheltuieli

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The Body Shop a fost preluat de Aurelius Group, într-o tranzacție de 207 milioane de lire sterline