Lectură de 2 minute

19 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Natura a estimat vânzarea The Body Shop la 500 de milioane de lire sterline

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Natura pune cifrele pe The Body Shop. Grupul brazilian de produse cosmetice speră să vândă lanțul pentru o sumă cuprinsă între 400 și 500 de milioane de lire sterline. Discuțiile inițiale au eșuat până în prezent.

Sursa foto: The Body Shop

Compania colaborează cu Morgan Stanley pentru a vinde The Body Shop și sondează potențiali cumpărători, precum fondurile Apollo Global Management, CVC Capital Partners și Blackstone, potrivit Retail Week.

Evaluarea este semnificativ mai mică decât cea plătită de Natura pentru The Body Shop. Grupul brazilian a cumpărat lanțul de la L'Oréal în 2017, într-o tranzacție evaluată la 1,12 miliarde de dolari (1,049 miliarde de euro la cursul de schimb actual).

Obiectivul Natura a fost acela de a-și stimula expansiunea internațională, ceea ce a determinat-o să facă alte achiziții, cum ar fi Avon și Aesop (pe care a transferat-o la L'Oréal la începutul anului). Cu toate acestea, The Body Shop nu a obținut rezultatele așteptate.

În al doilea trimestru, cifra de afaceri a The Body Shop a scăzut cu 12%, la 800 de milioane de reali (152 de milioane de euro), cu un profit înainte de impozitare de 23,3 milioane de reali (aproximativ patru milioane de euro). În prima jumătate a anului (încheiată în iunie), veniturile lanțului s-au contractat cu 15%.

Brandul este cel care contribuie cel mai puțin la cifra de afaceri totală a Natura și, de asemenea, cel care a înregistrat cele mai slabe rezultate în prima jumătate a anului. Avon și-a redus veniturile cu 10,6%, la 3.117 milioane de reali, iar Natura le-a crescut cu un timid 0,2%, la 10.327 milioane de reali.

The Body Shop a fost fondat în 1976 de activista de mediu Anita Roddick și de soțul ei, Gordon Roddick, și a fost un pionier în poziționarea sa ca o alternativă mai responsabilă, opunându-se, de exemplu, testării produselor pe animale, o valoare diferențială care s-a diluat pe măsură ce alte mărci au avansat în angajamentul lor față de sustenabilitate.

Citeste si:
L'Oréal intenționează să transforme Aēsop într-un brand de lux
L'Oréal intenționează să transforme Aēsop într-un brand de lux
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Natura a estimat vânzarea The Body Shop la 500 de milioane de lire sterline