Lectură de un minut

20 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Țara unde Carrefour a înregistrat pierderi de 100 de milioane de euro. Retailerul a închis deja 104 magazine 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Carrefour Brasil a înregistrat o pierdere netă de 565 de milioane de reali (105,7 milioane de euro) în trimestrul al patrulea, față de un profit de 426 de milioane de reali (79,7 milioane de euro) cu un an mai devreme, din cauza cheltuielilor și a deprecierilor non-cash legate de închiderea magazinelor.

Sursa foto: Carrefour

Carrefour Brasil a decis la sfârșitul anului trecut să închidă 123 de magazine, iar 104 închideri au fost finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat luni jurnaliștilor directorul financiar Eric Alencar, precizând că anularea contabilă a acestor magazine a fost făcută integral în trimestrul al patrulea, notează ESM.com.

Compania, ramura braziliană a gigantului francez de retail Carrefour, cu peste 1.000 de magazine, a raportat un profit net ajustat, care exclude efectele închiderilor, de 520 de milioane de reali în ultimul trimestru din 2023.

Vânzările nete au scăzut cu 0,3% față de anul precedent, la 28,1 miliarde de reali (5,26 miliarde de euro).

Atacadao, un brand cash and carry care generează aproximativ 70% din vânzările Carrefour Brasil, a înregistrat în trimestrul al patrulea vânzări în creștere cu 3,2% față de anul precedent, iar marja EBITDA a crescut cu 0,9 puncte procentuale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Țara unde Carrefour a înregistrat pierderi de 100 de milioane de euro. Retailerul a închis deja 104 magazine