Lectură de 2 minute

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Schimbare radicală la Zara: compania Inditex va elimina alarmele antifurt de pe haine

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

După ce a anunțat data sosirii în Spania a platformei de vânzare a hainelor second-hand, Inditex a mai raportat o nouă schimbare radicală: Zara va elimina alarmele clasice antifurt ale hainelor. Magazinele grupului lui Amancio Ortega vor lăsa în urmă clasicele alarme rigide și vor încorpora o nouă tehnologie "antifurt" începând cu luna iulie.

Sursa foto: Unsplash

Aceste alarme sunt foarte ușor de recunoscut, mai ales prin prisma mărimii și greutății lor; dar sunt și foarte incomode, din cauza metodei de îndepărtare a acestora (care uneori pot deteriora hainele), notează 20minutos.es.

Cu toate acestea, în cadrul prezentării rezultatelor grupului Inditex pentru primul trimestru al anului fiscal 2023-2024, directorul general al companiei, Óscar García Maceiras, a precizat că societatea a început deja procesul de implementare a unei noi tehnologii de securitate antifurt, care are prea puțin de-a face cu ceea ce cunoaștem astăzi.

Când vom putea descoperi această nouă tehnologie de alarmă Inditex?

După cum a confirmat grupul, va fi pentru noua colecție toamnă-iarnă 2023, care va fi disponibilă în magazine începând cu luna iulie.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre noul sistem antifurt Inditex care va înlocui alarmele clasice, dar probabil că va fi o alternativă care va facilita cumpărăturile pentru client, așa cum se poate intui în mesajul lui Maceiras, care a subliniat importanța experienței clienților pentru companie, definind-o drept "cheia modelului de afaceri".

Un alt brand Inditex, Lefties, deschide primul magazin în România

Lefties, singurul brand al Inditex care nu e prezent în România, va deschide primul magazin în țara noastră, în această toamnă. Anunțul a fost făcut de NEPI Rockcastle, dezvoltatorul centrului comercial din România, Promenada Craiova.

Proiectul va fi inaugurat în trimestrul al patrulea din 2023, în luna octombrie, cu o investiție totală de peste 125 de milioane de euro, și va include peste 150 de magazine.

Lefties este una dintre principalele companii de modă cu prețuri accesibile din Spania și la nivel internațional, care oferă articole de îmbrăcăminte pentru întreaga familie, precum și propria linie de încălțăminte și accesorii. Brandul își completează gama de produse cu noi colecții pentru casă, sport și lenjerie.

Citeste si:
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record
Protest al angajaților Inditex după ce compania a raportat profituri record

La ora actuală, marca Lefties este prezentă în 14 țări, deschiderea sa în Craiova reprezentând o premieră nu doar în România, ci și în regiunea ECE.

Inditex este prezentă pe piața românească cu șapte dintre cele nouă mărci din portofoliul său, și anume Zara, Zara Home, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho și Massimo Dutti.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbare radicală la Zara: compania Inditex va elimina alarmele antifurt de pe haine