Lectură de 2 minute

16 Apr 2021 - Știri și Noutăți

ROCA Investments, evaluare de 42 milioane euro. Companiile din portofoliu, printre care Artesana și CAHM, afaceri cumulate de 98 milioane euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

ROCA Investments, companie holding care oferă soluții de capital și parteneriat pentru IMM-urilor românești, are o valoare evaluată la 42 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare față de nivelul de 22,3 milioane de euro de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

Pornită în urmă cu trei ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în cinci mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 de milioane de euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane de euro și au peste 1.000 de angajați.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Direcțiile de dezvoltare ROCA Investments pentru 2021

„Pentru 2021 ne-am definit trei direcții strategice de dezvoltare la nivel de portofoliu: (1) consolidarea companiilor prin procese de M&A, pentru a crea companii mai solide și mai relevante, (2) digitalizarea acestora pentru a avea procese mai simple și informații în timp real și (3) accesarea de fonduri europene pentru a dezvolta companiile cu echipamente cât mai performante, capabile să facă față noilor provocări”, a spus Rudolf Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.

”Pentru 2021 ROCA și-a propus să investească în companii mai mari și să mărească tichetul per tranzacție. ROCA se îndreaptă către companii care au potențial de creștere accelerată și au nevoie de sprijin în acest sens, care se află într-un moment de dificultate și care au nevoie de un partener pentru a trece peste acest impas, dar și către companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanți”, se arată în comunicatul emis de companie.

ROCA Investments este o companie de tip holding care deține participații în mai multe companii. ROCA Investments face parte din Impetum Group.

Citeste si:
Cum arată noua fabrică a producătorului de lactate Artesana, o investiție de circa 7 milioane de euro
Cum arată noua fabrică a producătorului de lactate Artesana, o investiție de circa 7 milioane de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ROCA Investments, evaluare de 42 milioane euro. Companiile din portofoliu, printre care Artesana și CAHM, afaceri cumulate de 98 milioane euro