Lectură de un minut

05 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Retailerul grec Jumbo a inaugurat noul magazin din Iași și a ajuns la 18 unități în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul grec Jumbo a inaugurat noul magazin din Iași, ajungând la 18 unități în România. Jumbo a deschis noul magazin pe 20 octombrie. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Magazinul din Iași se află pe Bulevardul Socola, iar programul acestuia este de luni până duminică, de la 10:00 la 21:00.

Potrivit retailerului, vânzările rețelei (inclusiv magazinul online) au crescut cu circa 14%, în România, în octombrie 2023. Totodată, primele 10 luni din an sunt caracterizate de o creștere de aproximativ 16% la nivel de Grup, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Retailerul grec ”se laudă„ cu eforturi consistente în menținerea unor prețuri mici în vreme de inflație, astfel motivând creșterea menționată mai sus. Jumbo afirmă că a redus prețurile la circa 9.000 de produse.

În iulie 2023, Jumbo a cumpărat centrul comercial Liberty Center din Capitală, printr-o tranzacție ce poate fi descrisă ca o „înțelegere între greci”, iar noul proprietar și-a făcut deja o serie de potențiale planuri după oficializarea afacerii.

Valoarea agreată nu a fost confirmată, fiind foarte greu de estimat deoarece înțelegerea a fost mai degrabă un acord între mai multe companii cu acționariat grecesc și cipriot. Mall-ul era deținut de trei bănci, Eurobank EFG Luxemburg, Alpha Bank și Bank of Cyprus, cele care au finanțat construcția și care au executat silit dezvoltatorul care nu și-a mai putut achita datoriile.

În prezent, Jumbo operează 90 de magazine fizice în Europa, după cum urmează:

  • 55 în Grecia,
  • 18 în România,
  • 11 în Bulgaria,
  • 6 în Cipru.

Citeste si:
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Nou concept de magazin în România: cine conduce Good2Go și câte magazine vor fi deschise până la finalul anului
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul grec Jumbo a inaugurat noul magazin din Iași și a ajuns la 18 unități în România