Lectură de 2 minute

18 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Republica BIO a avut vânzări cu 93% mai mari de Black Friday. Produsele apicole românești și suplimentele alimentare, printre cele mai căutate

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul online de produse organice și naturale Republica Bio a înregistrat în ziua de Black Friday vânzări cu 93% mai mari față de anul precedent și o creștere a numărului de comenzi cu 57%. Numărul vizitatorilor din magazin a crescut de Black Friday cu 13%, în timp ce rata de conversie a urcat cu 43%, iar valoarea medie a coșului de cumpărături cu 23%.

Tendința de creștere a vânzărilor s-a menținut pe tot parcursul weekend-ului, astfel că, la nivelul celor trei zile (12-14 noiembrie), valoarea vânzărilor a crescut cu 79% față de weekend-ul de Black Friday al anului precedent.

Categoriile care au înregistrat cele mai mari creșteri de Black Friday în 2021 au fost produsele apicole românești cu 145%, suplimentele alimentare cu 174%, mierea de manuka cu 94% și alimentele cu 92%. De asemenea, categoria de superalimente a crescut cu 55%, în timp ce produsele cosmetice și de îngrijire a casei au avut creșteri similare cu cele de anul trecut, respectiv 74% pentru cosmetice și 46% pentru produsele de îngrijire a casei.

“Cererea rămâne foarte ridicată pe majoritatea categoriilor de produse din magazin. Tocmai de aceea, prioritatea noastră constantă a fost creșterea portofoliului de produse și lansarea de categorii noi, în dorința de a acoperi o paletă cât mai largă de nevoi pentru cât mai mulți dintre clienți: de la noile mămici, până la practicanți de sport, vegani și persoane atente la impactul asupra mediului înconjurător" spune Ciprian Stancu, fondatorul Republica BIO.

Majoritatea comenzilor au fost plasate de pe device-uri mobile, iar plata cu cardul a rămas metoda preferată de clienți, 55% dintre comenzi fiind achitate cu cardul online.

Republica BIO lansează o nouă gamă de produse

Spre deosebire de anul 2020, care a adus importante segmente de clienți noi în categoria de produse BIO, în 2021 se remarcă o creștere a frecvenței de consum și diversificare a coșului de cumpărături.

“Ne bucură că românii prioritizează sănătatea chiar și în cadrul evenimentelor consacrate precum Black Friday. La aproape 8 ani de când am început misiunea importantă de a le susține sănătatea, pentru români consumul de produse sănătoase începe să devină un stil de viață”, declară Ciprian Stancu.

Pentru finalul anului 2021 Republica BIO pregătește lansarea unei game noi de produse marcă proprie prin care să acopere noi ocazii de consum ale clienților ce sunt interesați de produse sănătoase.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Republica BIO este un retailer online din România cu peste 5.000 de produse destinate sănătății. Republica BIO deține un portofoliu de alimente, suplimente și superalimente marcă proprie, produse de înaltă calitate: bio, raw, neiradate, fără conservanți sau metale grele, din ingrediente de origine non-China. De asemenea, este importator exclusiv în România al brandurilor Manuka Lab și Melora.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Republica BIO a avut vânzări cu 93% mai mari de Black Friday. Produsele apicole românești și suplimentele alimentare, printre cele mai căutate