Lectură de 2 minute

20 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Republica BIO, vânzări de peste 6 milioane de lei, în primul an cu profit

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Republica BIO, unul dintre jucătorii de pe piața produselor BIO și naturale din România, a înregistrat în 2020 dublarea cifrei de afaceri și anunță primul an cu profit, în valoare de 270.000 lei.

Vânzările companiei au fost de 6,4 milioane de lei, iar proiecția pentru 2021 prevede o creștere cu minimum 50%.

Numărul clienților noi a crescut cu 75% în 2020 față de 2019, categoriile care au înregistrat cele mai ridicate vânzări fiind produsele alimentare, cu o creștere de 92% YOY, produsele apicole, cu 127%, superalimentele, cu 97% și suplimentele alimentare cu 161%.

Tot în 2020, Republica BIO a făcut investiții pentru a susține scalarea rapidă a business-ului. Printre acestea se numără mutarea depozitului într-o nouă hală cu o capacitate de cinci ori mai mare decât cea anterioară, investiții continue în soluții tehnologice și aplicații de automatizare ce folosesc inteligența artificială.

Extinderea gamei de produse Republica BIO

Strategia companiei s-a bazat pe trei piloni de creștere: diversificarea portofoliului de produse al magazinului online, mărirea gamei de produse organice marca Republica BIO și extinderea distribuției pentru produsele marca Republica BIO.

Anul 2020 a marcat și extinderea portofoliului de produse organice marca Republica BIO cu noi game precum cerealele de mic dejun pentru copii, fără aditivi sau coloranți, fără zahăr deloc sau cu un conținut redus de zahăr per porție.

“Republica BIO investește continuu, suntem o companie stabilă cu potențial major de creștere, dovadă fiind ultimii doi ani în care cifra de afaceri a crescut cu o medie ponderată de 77%”, a declarat Ciprian Stancu, fondatorul Republica BIO.

Citeste si:
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  
Packeta România a livrat peste 7,5 milioane de colete în 2023. Compania va extinde rețeaua de puncte pick-up  

Planul Republica BIO pentru 2021

În 2021 compania Republica BIO va continua să se concentreze pe diversificarea ofertei de produse sănătoase din platforma online Republica BIO, cu focus pe produse vegane, raw, cruelty free, ECO-friendly și zero waste.

De asemenea, compania anunță noi lansări în portofoliul de produse organice marca Republica BIO pentru care își propune și extinderea canalelor de distribuție, astfel încât să ofere acces unui număr cât mai mare de oameni la produse.

Republica BIO este unul retailer online din România cu peste 5.000 de produse destinate sănătății. Republica BIO deține un portofoliu de alimente, suplimente și superalimente marcă proprie, produse de înaltă calitate: bio, raw, neiradate, fără conservanți sau metale grele, din ingrediente de origine non-China. De asemenea, este importator exclusiv în România al brandurilor Manuka Lab și Melora.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Republica BIO, vânzări de peste 6 milioane de lei, în primul an cu profit