Lectură de 2 minute

18 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Netopia Payments: Tranzacțiile online cu cardul de Black Friday 2021 au crescut cu 10% față de ediția anterioară

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

În ziua de 12 noiembrie 2021, când majoritatea comercianților parteneri au desfășurat campania promoțională Black Friday, numărul tranzacțiilor cu cardul a crescut cu circa 10% comparativ cu ediția precedentă, potrivit procesatorului de plăți electronice Netopia Payments.

Suma medie cheltuită online cu cardul în ediția din acest an a evenimentului de cumpărături Black Friday a fost în valoare de aproximativ 370 lei, în creștere cu circa 10% față de 2020. Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia Payments în perioada de referință s-a ridicat la suma de peste 77.000 lei.

Din datele Netopia Payments, s-au procesat, în medie, 67 de tranzacții pe minut anul acesta de Black Friday, iar vârful de tranzacții procesate s-a înregistrat în intervalul orar 14:00-15:00.

Mobila, în topul celor mai comandate produse de Black Friday

În ceea ce privește categoriile de produse preferate de români cu ocazia Black Friday 2021, în topul achizițiilor online s-au aflat: mobilierul, produsele electro-IT, articolele de fashion, dar și produsele pentru casă si grădină.

Două treimi din totalul comenzilor procesate de Black Friday 2021 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cei mai mulți dintre utilizatori preferând această variantă în detrimentul desktop-ului.

Deși ziua de 12 noiembrie a reprezentat un vârf de comenzi, în continuare volumele de tranzacții procesate de Netopia Payments în această săptămână sunt cu peste 30% mai mari decât într-o zi obișnuită, ceea ce subliniază faptul că mare parte dintre comercianții parteneri nu se rezumă la o singură zi pentru campania de Black Friday, ci la o perioadă promoțională mai extinsă.

Valoarea totală a tranzacțiilor online realizate prin platforma PayU a ajuns la 357 milioane de lei, de Black Friday, în timp ce numărul acestora a atins pragul de 658.000 de tranzacții, în creștere cu 22% față de anul trecut.

Netopia Payments este un procesator de plăți digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înființat în anul 2003. În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

Citeste si:
Banii înapoi pe cumpărăturile din zilele de marți: programul cashback al Mastercard
Banii înapoi pe cumpărăturile din zilele de marți: programul cashback al Mastercard

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Netopia Payments: Tranzacțiile online cu cardul de Black Friday 2021 au crescut cu 10% față de ediția anterioară