Lectură de 2 minute

04 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Rabla pentru electrocasnice va avea o nouă sesiune în decembrie, fiind alocat un buget de 34 de milioane de lei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

O nouă etapă a programului "Rabla pentru electrocasnice" va începe în luna decembrie, a anunțat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferință de presă. Bugetul total alocat va fi de 34 de milioane de lei.

,,Vor fi aceleași condiții de înscriere în program, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat la prima sesiune și de bifare a celor aparate electrocasnice care sunt importante pentru cetățeni, beneficiari. Programul va fi lansat, probabil, în ultima săptămână din noiembrie, pentru ca în cursul lunii decembrie voucherele să poată să fie valorificate la magazinele de specialitate’’, a transmis Tanczos Barna.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a amintit și de programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus", care au avut un buget record și care sunt în creștere de la an la an. Anul acesta, bugetul pentru Rabla Clasica a ajuns la 640 de milioane de lei, față de 400 de milioane de lei anul trecut, și la 600 de milioane de lei pentru Rabla Plus faţă de 200 de milioane, anul trecut.

În plus, ministrul a anunțat că vor mai fi alocate fonduri în acest an pentru lansarea altor trei programe, unul pentru instalarea de panouri fotovoltaice, altul pentru construcţia de staţii de încărcare a maşinilor electrice și o sesiune dedicată pentru psitelor de biciclete.

,,Vom finanţa peste 2.300 de astfel de staţii şi anul viitor acestea vor fi completate, prin Ministerul Dezvoltării, cu lansarea programului de15.000 de staţii, prin PNRR. În decembrie vor mai fi lansate două programe: programul de fotovoltaice pentru persoane fizice, unde vom păstra acelaşi sistem de depuneri de proiecte prin instalatori, prin firme specializate care iniţial se înregistrează în sistem. De asemenea, vom lansa un program pentru piste de biciclete pe structura ghidului care a mai fost lansat în trecut'', a menționat Tanczos Barna.

Rabla pentru electrocasnice 2021

Conform regulamentului, beneficiază de voucherele pentru cumpărături persoanele fizice care își pot achiziționa cu acestea echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Valabile doar în anumite magazine, cupoanele se aplică la o gamă largă de produse: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, televizoare, laptopuri, tablete, aparate de aer condiționat, congelatoare, uscătoare de rufe, aspiratoare și multe altele.

În ordinul nr. 2.089 din 23 noiembrie 2020 al ministrului mediului, apelor şi pădurilor pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic s-a stabilit și valoarea voucherelor.

Rabla pentru electrocasnice este un program prin care se oferă vouchere de cumpărături la schimbul celor vechi returnate magazinelor.

Citeste si:
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele și devine Beko

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Rabla pentru electrocasnice va avea o nouă sesiune în decembrie, fiind alocat un buget de 34 de milioane de lei