Lectură de 3 minute

22 Mar 2022 - Știri și Noutăți

NEPI a început construcția noului mall din Craiova, care va fi gata în trimestrul al patrulea din 2023

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Investitorul și dezvoltatorul de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle, a început lucrările la Promenada Mall Craiova, investiție care se ridică la 125 milioane euro și al cărei termen de finalizare va fi trimestrul patru din 2023.

Construit pe un teren de aproximativ 200.000 mp, centrul comercial va dispune de o suprafață închiriabilă de 53.000 mp, cu o suprafață construită de 72.000 mp și 2.100 locuri de parcare, pe care la va pune la dispoziția clienților săi.

Promenada Mall Craiova va găzdui branduri internaţionale şi naţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, înfrumuseţare, articole sportive şi pentru copii.

„Lucrările efective de construcție au demarat după pregătirea terenului și obținerea în această lună a tuturor autorizațiilor și avansează conform graficului stabilit. Suntem acum în măsură să spunem că Promenada Craiova va fi inaugurat până la finele anului viitor. Știm că este un centru comercial așteptat de craioveni, iar investiția de la Craiova este cea mai mare pe care grupul NEPI Rockcastle o realizează în România, în afara Bucureștiului”, a declarat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Centrul comercial va avea o zonă de restaurante, fast-food-uri și cafenele, dar și un cinematograf multiplex de lanț internațional.

Carrefour și Dedeman, în noul centru comercial din Craiova

O premieră pentru Craiova o va reprezenta și primul hypermarket Carrefour din oraș, o destinație de cumpărături de asemenea mult așteptată pe piața locală. Un magazin de bricolaj Dedeman, cu o suprafață de peste 16.000 mp va completa oferta centrului comercial.

Promenada Craiova va avea și o terasă panoramică, ce va putea găzdui evenimente și care va fi legată pietonal de Bulevardul Calea Severinului, printr-o pasarelă cu un concept unic în regiune.

„Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș”, a continuat Marius Barbu.

Citeste si:
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle

1.500 de noi locuri de muncă în Promenada Mall Craiova

Investiția NEPI Rockcastle în Craiova cuprinde și lucrări de infrastructură rutieră. Un nou bulevard de legătură, între Bulevardul Calea Severinului și Bulevardul Râului, va fi construit în paralel cu lucrările la investiția Promenada Mall.

„Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a adăugat Andrei Radu, development director, NEPI Rockcastle.

Promenada Mall este localizat pe Bulevardul Calea Severinului.

NEPI Rockcastle a anunțat în februarie că dezvoltă un proiect imobiliar mixt, de retail și rezidențial, în Galați, după ce a cumpărat 17 hectare de teren.

NEPI Rockcastle este un investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu de proprietăți în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri, în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Ploiești (Ploiești Shopping City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI a început construcția noului mall din Craiova, care va fi gata în trimestrul al patrulea din 2023