Lectură de 3 minute

14 Feb 2022 - Știri și Noutăți

NEPI Rockcastle dezvoltă un proiect imobiliar mixt, de retail și rezidențial, în Galați, după ce a cumpărat 17 hectare de teren

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Fondul de investiții NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est, a achiziționat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galați, pentru un proiect imobiliar mixt. Cu un portofoliu de proprietăți evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI mai deține și centrul comercial Galaţi Shopping City.

Tranzacția, a cărei valoarea este confidenţială, face parte din strategia pe termen mediu și lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle, axată pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă.

„Ne concentrăm pe strategii de investiții pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităților soluții viabile și eficiente, care definesc un stil de viață modern; viitorul este reprezentat de locuri și spații unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieții. Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Prin vânzarea, în 2020, a patru proiecte de birouri către AFI Europe pentru 307 milioane euro, NEPI Rockcastle a fost și în prim-planul celei mai mari tranzacții de birouri din istoria pieței din Români.

Tranzacția reprezintă o achiziție strategică a fondului de investiții NEPI Rockcastle și va fi cu siguranță una de referință pentru 2022, chiar dacă anul abia a început. Terenul este situat pe strada Portului din Galați, foarte aproape de zona centrală, dar și de promenada orașului, și permite un concept flexibil, cu mixul de funcțiuni ajustabil după cerințele pieței”, explică Sinziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agenție care a intermediat inclusiv achiziția terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

Cu un portofoliu de peste 1.500 de terenuri la vânzare în toată țara și o rețea de 200 de investitori activi pe piața de terenuri, echipa Colliers dedicată exclusiv tranzacțiilor cu terenuri are o experiență de peste 16 pe piață.

2021, an record pe piața imobiliară

2021 a fost un an record pentru piața terenurilor în ultimii 15 ani. Tranzacțiile au depășit 800 de milioane de euro, crescând astfel de peste două ori și jumătate față de volumul estimat în 2020, arată datele Colliers. Dezvoltatorii de retail (inclusiv retailerii pe cont propriu) și cei de rezidențiali au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentând aproximativ 90% din total.

Perspectivele sunt bune și pentru 2022, an care beneficiază de un flux bun de tranzacții încă de la început. Consultanții Colliers se așteaptă la un volum al pieței de terenuri care ar putea foarte bine să se dovedească similar cu cel din 2021, în condițiile în care dezvoltatorii rezidențiali și de retail vor rămâne foarte activi.

Citeste si:
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle

Presupunând că redresarea pieței de birouri începe să prindă contur, consultanții Colliers se așteaptă ca și dezvoltatori din această zonă să revină în prim plan într-un număr mult mai mare decât în 2021. Eversheds Sutherland România a consiliat NEPI Rockcastle în toate etapele acestei tranzacții.

Colliers este unul dintre liderii globali în servicii de consultanță imobiliară și de management al investițiilor. Cu operațiuni în 65 de țări, cei peste 15.000 de specialiști lucrează împreună pentru a oferi consultanță de specialitate pentru chiriași, proprietari și investitori. Colliers are venituri anuale de 3,6 miliarde de doalri.

Nepi Rockcastle este unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul și deține un portofoliu de proprietăți în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI Rockcastle dezvoltă un proiect imobiliar mixt, de retail și rezidențial, în Galați, după ce a cumpărat 17 hectare de teren