Lectură de 2 minute

26 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de alimente Eat Just aduce ouăle produse pe bază de fasole Mung pe piața din Europa

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de alimente Eat Just a făcut un pas mai aproape pentru extinderea vânzărilor de ouă produse din fasole Mung în Europa, o piață cheie pentru produsele de origine vegetală. Autoritatea Europeană pentru SiguranÈ›a Alimentelor (EFSA) a declarat că produsul este sigur È™i deschide calea companiei de a accesa piaÈ›a europeană a ouălor, care este evaluată la 9,2 miliarde de euro, potrivit Bloomberg

Eat Just vinde deja ouăle produse pe bază de fasole Mung în America de Nord, Africa de Sud È™i părÈ›i din Asia, inclusiv China È™i vizează pieÈ›ele Marii Britanii È™i ale Europei în 2022. Consumatorii aleg din ce în ce mai mult alternative la produsele animale din cauza preocupărilor legate de sănătate È™i îngrijorările referitoare la impactul agriculturii asupra mediului. Până în prezent, piaÈ›a a fost dominată de carne È™i lapte de origine vegetală, deÈ™i mai multe întreprinderi noi È™i companii de produse alimentare dezvoltă produse care le înlocuiesc pe cele autentice din brânză È™i ouă.

Eat Just a spus că a vândut echivalentul a 100 de milioane de ouă la începutul acestui an. Unul dintre susÈ›inătorii săi este compania Cargill Inc. Proterra Investment Partners Asia Pte., care a anunÈ›at anul trecut un parteneriat pentru construirea unei fabrici de producÈ›ie în Singapore. Compania ar putea fi evaluată la două miliarde de dolari.

,,Credem că piața europeană este cel puțin la fel de mare ca SUA și, potențial, chiar mai mare, deoarece există o atitudine și mai progresistă, cu o perspectivă mai avansată asupra motivului pentru care alimentele durabile contează'', a spus directorul executiv al Eat Just, Josh Tetrick.

Compania fabrică fasole Mung dintr-o pulbere, o pune în apă È™i apoi foloseÈ™te centrifuge pentru a separa proteina, care este utilizată pentru a produce produsul Just Egg. Eat Just a semnat un acord pe termen lung cu producătorul german de păsări de curte PHW Group pentru a produce È™i distribui produsul în toată Europa.

EFSA a ajuns la concluzia că proteina obÈ›inută din fasolea Mung este sigură, dar a subliniat că aceasta nu ar trebui să fie folosită ca singura proteină dintr-o dietă. DeÈ™i conÈ›inutul de proteine poate fi acelaÈ™i, acesta conÈ›ine aminoacizi esenÈ›iali de calitate inferioară decât alte surse de proteine, cum ar fi ouăle de găină È™i laptele, a spus ofiÈ›erul È™tiinÈ›ific al EFSA, Antonio Fernandez Dumont.

Comisia Europeană va trebui să aprobe decizia EFSA, lucru care durează de obicei aproximativ șase luni. De asemenea, va decide asupra condițiilor de utilizare și etichetare.

Alte ouă pe bază de plante disponibile în Europa sunt cele produse de compania Zero Egg, care sunt făcute din năut È™i cartofi. Nestle introduce, de asemenea, opÈ›iuni pe bază de plante pentru ouă sub marca Garden Gourmet.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

Sursa foto: ju.st

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Producătorul de alimente Eat Just aduce ouăle produse pe bază de fasole Mung pe piaÈ›a din Europa