Lectură de 2 minute

04 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Nestlé explorează potențialul cărnii produse în laborator, alături de start-upul Future Meat Technologies

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Nestlé vede potențial în dezvoltarea producției de carne realizată în laborator și, prin urmare, a intrat într-un parteneriat cu start-upul israelian Future Meat Technologies. Retailerul suedez speră ca noua tehnologie să fie mai prietenoasă cu mediul înconjurător și cu animalele, scrie Retail Detail.

Producătorul de alimente și băuturi își evaluează tehnologiile inovatoare de a produce carne cultivată sau ingrediente pentru carnea cultivată în laborator, în cooperare cu câțiva parteneri externi, a confirmat compania după informațiile apărute în Bloomberg. Compania are o poziție deja cunoscută pe piața alimentelor vegetale alternative (printre acestea se numără și brandul Garden Gourmet), dar vrea să meargă mult mai departe cu acest proces.

,,Pentru a susține acest efort, compania explorează tehnologii prietenoase cu mediul și animalele și încearcă metode alternative care sunt asemănătoare cu carnea în privința gustului, aromei și texturii'', afirmă Reinhard Behringer de la centrul de cercetare Nestlé.

Unul dintre startup-urile cu care lucrează acum compania este Future Meat Technologies, o companie care știe cum să „crească” carnea din celule animale.

Procesul de producție este comparat în linii mari cu procesul de producție al iaurtului și producția de bere. Astfel, întreaga procedură începe cu celulele musculare care sunt tăiate din animale precum vite, porci, pui sau pește sub anestezie. Celulele respective sunt cultivate mai departe în bioreactoare. Drept rezultat, sunt folosite mai puțiine resurse și mai puțin pământ pentru o astfel de producție de carne.

În urmă cu câteva săptămâni, Future Meat Technologies a pus în funcțiune propria instalație pentru realizarea de carne cultivată. Bioreactorul poate produce până la 500 de kilograme de carne cultivată pe an, iar primele produse ar putea ajunge pe piață în 2022. Acest lucru pare foarte rapid, însă, înainte ca acest tip de carne cultivată să intre pe piață, producătorii vor fi nevoiți să depășească câteva obstacole majore în ceea ce privește costul, scala, legislația și dreptul consumatorului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé explorează potențialul cărnii produse în laborator, alături de start-upul Future Meat Technologies