Lectură de 2 minute

20 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Nestlé dezvoltă alimente pe bază de plante care să fie alternativa pentru ouă și creveți

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Nestlé își extinde portofoliul de alimente pe bază de plante cu două noi inovații, care ar trebui să fie alternativa pentru ouă și creveți și vor fi introduse pe piață ca parte a mărcii Garden Gourmet, potrivit Retail Detail.

Alternativa vegetală pentru ouă Garden Gourmet vEGGie este un produs vegan, conține proteine din soia și acizi grași Omega-3 și a primit pe scara Nutri-Score punctajul A. Produsul poate fi consumat ca ouă adevărate pentru a face omletă sau pentru a fi servit ca bază pentru o frittata. Nestlé Garden Gourmet introduce și Vrimps, alternativa vegetală pentru creveți.

Gama Vrimps este făcută dintr-un amestec de alge marine, mazăre și rădăcină de konjac și a obținut punctajul B pe scara Nutri-Score. Potrivit producătorului, alternativa are „textura și gustul autentic al creveților''.

,,Noile noastre opțiuni vegetale pentru creveți și ouă au o textură și un gust autentic, precum și un profil nutrițional favorabil, ceea ce le face un substitut excelent pentru versiunile pe bază de creveți și ouă într-o gamă largă de feluri de mâncare. Anii noștri de expertiză în științe vegetale, proteice și nutriționale le-au permis echipelor să dezvolte aceste inovații extraordinare în mai puțin de un an. În prezent, echipele noastre de cercetare se pregătesc deja pentru următorul val de versiuni pe bază de plante", spune directorul tehnic Stefan Palzer.

Mai mult, producătorul de alimente și băuturi a confirmat și că își evaluează tehnologiile inovatoare de a produce carne cultivată sau ingrediente pentru carnea cultivată în laborator, în cooperare cu câțiva parteneri externi. Unul dintre start-up-urile cu care lucrează acum compania este Future Meat Technologies, un producător care știe cum să „crească” carnea din celule animale.

Procesul de producție este comparat în linii mari cu procesul de producție al iaurtului și producția de bere. Astfel, întreaga procedură începe cu celulele musculare care sunt tăiate din animale precum vite, porci, pui sau pește sub anestezie. Celulele respective sunt cultivate mai departe în bioreactoare. Drept rezultat, sunt folosite mai puține resurse și mai puțin pământ pentru o astfel de producție de carne.

Nestlé este o companie de produse alimentare și băuturi, prezentă în 189 de țări din întreaga lume, cu peste 300.000 de angajați. Cele peste 2.000 de brand-uri ale Nestlé includ nume precum Nescafé, Nespresso, Maggi și Nesquik. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani.

Citeste si:
Agroland: platforma avicolă Mihăilești a vândut peste 15 milioane de ouă în prima parte a anului 
Agroland: platforma avicolă Mihăilești a vândut peste 15 milioane de ouă în prima parte a anului 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé dezvoltă alimente pe bază de plante care să fie alternativa pentru ouă și creveți