Lectură de un minut

03 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Prada vrea să angajeze 400 de oameni până la finalul anului

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul Prada, proprietarul Prada și Miu Miu, a anunțat un plan de recrutare a peste 400 de lucrători până la sfârșitul anului 2023, pentru a-și consolida capacitatea de producție și expertiza în domeniul producției artizanale.

Sursa foto: Benjamin Williams / Unsplash

Planul de investiții este menit să consolideze strategia industrială puternică a grupului, unul dintre avantajele sale competitive distincte. În plus, acest plan va garanta o mai mare flexibilitate și o diminuare a timpului de lansare pe piață, precum și susținerea traiectoriei de expansiune evidențiate de cele mai recente rezultate ale Grupului Prada, notează The Industry.Fashion.

Compania a înregistrat o creștere a veniturilor pentru întregul an 2022 cu 21% față de anul precedent, până la 3,7 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de euro), în mare parte datorită „impulsului puternic al mărcii".

Totodată, pentru anul financiar care se încheie la 31 decembrie 2022, vânzările au crescut cu 24% de la an la an, la 3,3 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde de euro).

De asemenea, 200 dintre cei 400 de recruți vor fi instruiți la Academia Grupului Prada de către maeștrii grupului, în domeniul articolelor de marochinărie, încălțăminte și prêt-à-porter. Înființată la începutul anilor 2000, școala profesională pregătește noi talente și conservă meșteșugurile.

Noile poziții vor fi deschise în toate unitățile de producție ale Grupului Prada din Italia, inclusiv:

  • Aproximativ 100 de noi angajări la fabrica de marochinărie a Grupului Prada din Scandicci (Florența, Toscana).
  • 50 de noi angajări în urma construcției unei fabrici extinse în Piancastagnaio (Siena, Toscana)
  • 85 de noi angajări până în noiembrie 2023 la fabrica de tricotaje a Grupului Prada din Torgiano (Perugia, Umbria)
  • Alte peste 200 de locuri de muncă care vor fi create în peste 10 unități suplimentare de marochinărie, încălțăminte și prêt-à-porter

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prada vrea să angajeze 400 de oameni până la finalul anului